Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Sočan čokoladni cheesecake s malinama

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10
socan cokoladni cheesecake s malinama

Hrskavo čokoladno dno od keksa, kremasta sredina od krem sira i osvježavajući nadjev od malina. Mmm, cijede li se i vama sline?

Recept za čokoladni cheesecake s malinama

Čokoladni cheesecake s malinama s hrskavim čokoladnim dnom od keksa jest lagana i ukusna slastica koa će oduševiti i one vrlo zahtjevne čokoholičare, a zbog jednostavnog postupka pripreme ne predstavlja problem čak ni početnicima u kuhinji. Unatoč tome što je sastavljena od tri bogata sloja, njena priprema je naime puno jednostavnija nego što se možda na prvi pogled čini. Možete li vjerovati da će vam oduzeti samo malo više od 20 minuta vašeg vremena?

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sočan čokoladni cheesecake s malinama

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10

Sastojci:

  • 2 zdjelice čokoladnih keksa (npr. albert keksa)
  • ½ zdjelice maslaca
  • ¼ zdjelice kristalnog šećera
  • 1 zdjelica vrhnja za šlag
  • 225 g krem sira
  • 1 zdjelica šećera u prahu
  • 350 g malina
  • 1 jušna žlica običnog šećera
  • 2 jušne žlice vode
  • 5 g želatine u prahu

Upute za pripremu:

1. Korak Dok u lončiću na štednjaku topite maslac, na radnoj površini valjkom za tijesto zdrobite kekse. Možete si pomoći tako da kekse prije toga istresete u plastičnu vrećicu za čuvanje namirnica sa zatvaračem, čime ćete izbjeći da se keksi razlete na sve strane.
2. Korak Okrugli pladanj obložite papirom za pečenje, još bolje će biti ako pri ruci imate sprej protiv ljepljenja. U većoj posudi dobro pomiješajte zdrobljene kekse, maslac i kristalni šećer. Mješavinu zatim istresite na pladanj i jednakomjerno prerasporedite po dnu pladnja. Pecite 8−10 minuta na temperaturi od 180 °C, zatim pričekajte da se dno od keksa potpuno ohladi.
1. Korak U manjoj posudi električnim mikserom miksajte vrhnje za šlag. Pazite da ne bude prečvrsto, šlag mora biti istučen u pravoj mjeri. U drugoj većoj posudi električnim mikserom zajedno smiješajte krem sir i šećer u prahu. Nastalu smjesu lopaticom umiješajte u istučeni šlag i time prekrijte ohlađeno dno od keksa. Stavite u hladnjak najmanje na sat vremena.
1. Korak Želatinu u prahu istresite u manju posudu i sukladno uputama s ambalaže namočite ju u vodi da nabrekne. U međuvremenu u većem lončiću zagrijavajte maline, vodu i šećer približno 5 minuta odnosno dok se šećer potpuno ne rastopi. Pričekajte nekoliko minuta da se nadjev malo ohladi, zatim želatinu rastopite iznad pare i sve vrijeme miješajte te pazite da ne zakipi. Umiješajte ju u preljev od malina i sve zajedno lopaticom jednakomjerno rasporedite po sloju kreme od šlaga i krem sira. Stavite u hladnjak na 6–8 sati; najbolje preko noći. Čokoladni cheesecake s malinama možete i još malo ukrasiti šlagom i zdrobljenim keksima (u slučaju da vam ih je još ostalo). Dobar vam tek!
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual