BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Sorbet od marakuje

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 4 h 15 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 3
sorbet od marakuje

Sorbet je osvježavajuća voćna poslastica koja vuče korijene iz drevnog Bliskog istoka. Već u antici cijenjeni su osvježavajući deserti na bazi voća i leda koji su pružali ugodno olakšanje u vrućim podnebljima. Prvi poznati zapisi o sorbetu potječu iz Perzijskog carstva, gdje su stvorili jednostavnu, ali inovativnu mješavinu smrvljenog leda, svježe iscijeđenog voćnog soka i šećera. Ova rana verzija sorbeta bila je cijenjena zbog svoje sposobnosti da hladi tijelo i osvježava duh tijekom vrućih ljetnih mjeseci.


S vremenom se pojam sorbeta proširio u srednjovjekovnu Europu, a potom i u Francusku. U Francuskoj su majstori slastičari preuzeli ideju i nadogradili je, razvijajući sofisticiranije i složenije recepte. U tom razdoblju sorbet se počeo prepoznavati kao elegantan i profinjen slatki proizvod koji je brzo stekao popularnost među aristokracijom i na dvorovima.


Danas je sorbet prepoznat kao lagana i osvježavajuća slastica koja se svojim sastavom razlikuje od ostalih slatkih delicija poput sladoleda. Ključni sastojak sorbeta je voćni sok ili pire koji se pomiješa sa šećerom i vodom. Za razliku od sladoleda koji često sadrži mlijeko, vrhnje i druge masnoće, sorbet ne sadrži nikakve mliječne proizvode. Ovaj nedostatak masnoće i mliječnih sastojaka omogućuje da sorbet ostane lagan i prozračan, dok ostavlja osvježavajući osjećaj u ustima.


Sorbet je stoga savršen za vruće ljetne dane jer svojom svježinom i jednostavnim okusima nudi ugodan, ukusan bijeg od vrućine. S okusima koji variraju od klasičnih citrusa poput limuna i naranče do egzotičnih kombinacija poput manga i marakuje, sorbet je svestran desert za sve ukuse i prilike.

Zanima li vas razlika između sorbeta, granite i sladoleda?

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Upute za pripremu:

1
BAM preljev od marakuje i BAM stolni zaslađivač uspite u blender. Miksajte oko 2-3 minute odn dok se ne dobije glatka i homogena tekstura. Ovaj korak je važan kako biste uhvatili što više zraka u smjesu, što će pridonijeti kremastijoj teksturi konačnog sorbeta.
2
Postupno dodajte vodu u sirup od marakuje. Smjesa mora biti taman onoliko tekućine da se ravnomjerno zamrzne.
3
Pripremljenu smjesu izliti u prethodno ohlađenu plitku tepsiju. Stavite u zamrzivač na oko 4-5 sati. Svakih sat vremena izvadite posudu iz zamrzivača i vilicom ili pjenjačom dobro izmiješajte smjesu. To sprječava stvaranje velikih kristala leda i osigurava glatku teksturu sorbeta.
4
Kada je sorbet potpuno smrznut poslužite ga u hladnim šalicama. Sorbet od marakuje savršen je za vruće ljetne dane.

Autor:
Maja K., Ustvarjalka vsebin

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,98 €
Ukupno:
9,80 €8,82 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual