BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Sufle u obliku prozračnih souffle palačinki?

  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 8
sufle u obliku prozracnih souffle palacinki

Prozračni sufle može se pripremiti i u obliku souffle prozračnih palačinki. Kad jedete sufle u obliku palačinki, činit će vam se da jedete pahuljaste oblačiće, a još je bolji s tučenim vrhnjem i BAM preljevima!

Sastojci za sufle u obliku souffle palačinki slični su onima za obične palačinke, ali pri pripremi sufle u obliku palačinki najviše pažnje trebamo posvetiti jajima. Odvojite žumanjke i bjelanjke, a bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Zatim lagano i pažljivo u preostalu masu umiješajte tučene bjelanjke. Souffle u obliku palačinki bit će izuzetno prozračan jer će mjehurići zraka zadržati svoj oblik u tijestu za palačinke.

Tako će sufle u obliku palačinki biti izuzetno prozračan, baš kao i klasični souffle.

BAM savjet: dok pečete sufle u obliku palačinki, dodajte vodu kako bi nastala para. Tijekom pečenja dodajte jednu žlicu vode na prazna mjesta u tavi kako bi palačinke bile prozračne i istovremeno sočne.

Uz creme brûlée, čokoladni sufle jedna je od najomiljenijih raskošnih francuskih poslastica. Umjesto nabujka u obliku palačinki po ovom receptu možete pripremiti i klasični čokoladni sufle koji će vam sigurno uspjeti. Pripremu si možete olakšati s BAM smjesom za čokoladni souffle.



Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Za pripremu palačinki upotrijebite dovoljno veliku tavu kako biste u njoj mogli pripremiti po tri palačinke odjednom. Odaberite tavu s poklopcem. Odvojite bjelanjke i žumanjke u dvije različite posude. Posudu s bjelanjcima stavite u zamrzivač na 15 minuta. Od ohlađenih bjelanjaka napravit ćete vrlo fini i glatki beze u čijoj se unutrašnjosti kriju mali i moćni mjehurići zraka. Mjehurići pomažu da se tijesto tijekom pečenja više digne i bude prozračnije.
2
U međuvremenu žumanjcima dodajte mlijeko i BAM pastu od vanilije te miješajte dok ne dobijete gustu i pjenastu smjesu. U posudu prosijte brašno i prašak za pecivo. Dobro promiješajte i ostavite sa strane. Nakon 15 minuta izvadite zdjelu s bjelanjcima iz zamrzivača. Bjelanjci trebaju biti napola zamrznuti. Istucite bjelanjke.
3
Kad bjelanjci postanu pjenasti i blijedo bijeli, postupno dodajte šećer, otprilike ⅓ odjednom. Nastavite tući bjelanjke.
4
Bjelanjci će postati sjajniji i čvršći. Prestanite tući kad na bjelanjcima nastanu vrhovi koji se lagano savijaju. Uzmite ⅓ bjelanjaka i dodajte u smjesu od žumanjaka. Miješajte sve dok se sastojci ne povežu. Pjenjačom postupno dodajte i ostale bjelanjke.
5
Zagrijte veliku tavu i premažite je jestivim uljem. Uklonite višak ulja, inače će palačinke imati točkasti uzorak. Malom kutlačom ili žlicom za posluživanje napravite visoku palačinku. Zatim na prvu palačinku dodajte još jednu mjericu smjese. Istim postupkom potom dodajte smjesu za još dvije palačinke. Prilagodite ukupno vrijeme pečenja, treba biti između 6 i 7 minuta. Prije toga na tri prazna mjesta u tavu dodajte još jednu žlicu vode i pokrijte poklopcem. Voda palačinke čini prozračnima i sočnima. Nakon 2 minute pečenja na svaku hrpicu dodajte još jednu mjericu smjese za palačinke. Pazite da tijesto na palačinke dodajete u visinu, a ne u širinu. Ako je voda isparila, dodajte još malo. Pokrijte poklopcem i pecite dalje.
6
Nakon 6 do 7 minuta, VRLO PAŽLJIVO odignite palačinke. Ako mislite da se palačinka zalijepila, nemojte je dirati dok se malo ne stvrdne. Ako je pomaknete „na silu”, palačinka će puknuti u sredini. U prazna mjesta dodajte vodu i ponovno postavite vrijeme pečenja koje bi trebalo biti između 4 do 5 minuta.
7
Kad su palačinke lijepo pečene, prebacite ih na tanjure za posluživanje i dodajte svježe voće, tučeno slatko vrhnje, BAM preljeve ili BAM namaze. Mogućnosti su beskrajne!

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
9,90 €8,91 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual