
Sastojci:
- 2 velika jaja
- 2 žlice mlijeka
- 1 čajna žlica BAM paste od vanilije
- 40 g višenamjenskog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 2 žličice šećera
- 1 žlica ulja
- 2 žlice vode
Prozračni sufle može se pripremiti i u obliku souffle prozračnih palačinki. Kad jedete sufle u obliku palačinki, činit će vam se da jedete pahuljaste oblačiće, a još je bolji s tučenim vrhnjem i BAM preljevima!
Sastojci za sufle u obliku souffle palačinki slični su onima za obične palačinke, ali pri pripremi sufle u obliku palačinki najviše pažnje trebamo posvetiti jajima. Odvojite žumanjke i bjelanjke, a bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Zatim lagano i pažljivo u preostalu masu umiješajte tučene bjelanjke. Souffle u obliku palačinki bit će izuzetno prozračan jer će mjehurići zraka zadržati svoj oblik u tijestu za palačinke.
Tako će sufle u obliku palačinki biti izuzetno prozračan, baš kao i klasični souffle.
BAM savjet: dok pečete sufle u obliku palačinki, dodajte vodu kako bi nastala para. Tijekom pečenja dodajte jednu žlicu vode na prazna mjesta u tavi kako bi palačinke bile prozračne i istovremeno sočne.
Uz creme brûlée, čokoladni sufle jedna je od najomiljenijih raskošnih francuskih poslastica. Umjesto nabujka u obliku palačinki po ovom receptu možete pripremiti i klasični čokoladni sufle koji će vam sigurno uspjeti. Pripremu si možete olakšati s BAM smjesom za čokoladni souffle.