Čokoladni sufle ili čokoladni souffle, osim krem brûlea, jedan je od najomiljenijih raskošnih francuskih deserta. Čini se da je riječ o zahtjevnom desertu (možda i zbog samog naziva), većina slastičara početnika nije svjesna da priprema zvuči mnogo zastrašujuće nego što uistinu jest.
Možda ćete se iznenaditi kad saznate da vam je za čokoladni sufle potrebno samo 7 osnovnih sastojaka, a cijeli proces traje otprilike 45 minuta od početka do kraja. Ako želite možete dodatno pojednostaviti pripremu s našom BAM mješavinom za čokoladni suffle. Bez obzira koju opciju odabrali, vrlo je važno da prilikom pripreme koristite pravu čokoladu. Sufle od čokolade jednako je dobar kao i dobra čokolada koju koristite. Koristit ćemo BAM tamnu čokoladu, koja svojim autentičnim okusom kakaa dodaje upravo onaj gorko-čokoladni okus čokoladnom sufleu.
Dodatne savjete za izradu souffla možete pronaći ovdje.
Ako želite možete pripremiti i čokoladni sufle s BAM bijelom čokoladom. Receptu za sufle možete dodati voće ili ga začiniti BAM namazima.