BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Sufle recept ili souffle?

  • (2)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
sufle recept ili souffle

Čokoladni sufle ili čokoladni souffle, osim krem brûlea, jedan je od najomiljenijih raskošnih francuskih deserta. Čini se da je riječ o zahtjevnom desertu (možda i zbog samog naziva), većina slastičara početnika nije svjesna da priprema zvuči mnogo zastrašujuće nego što uistinu jest.

Možda ćete se iznenaditi kad saznate da vam je za čokoladni sufle potrebno samo 7 osnovnih sastojaka, a cijeli proces traje otprilike 45 minuta od početka do kraja. Ako želite možete dodatno pojednostaviti pripremu s našom BAM mješavinom za čokoladni suffle. Bez obzira koju opciju odabrali, vrlo je važno da prilikom pripreme koristite pravu čokoladu. Sufle od čokolade jednako je dobar kao i dobra čokolada koju koristite. Koristit ćemo BAM tamnu čokoladu, koja svojim autentičnim okusom kakaa dodaje upravo onaj gorko-čokoladni okus čokoladnom sufleu.

Dodatne savjete za izradu souffla možete pronaći ovdje.

Ako želite možete pripremiti i čokoladni sufle s BAM bijelom čokoladom. Receptu za sufle možete dodati voće ili ga začiniti BAM namazima.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sufle recept ili souffle?

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

  • 15 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 15 g šećera

Upute za pripremu:

1. Korak Čokoladu i maslac otopite na vodenoj kupelji. Čokoladnoj smjesi dodajte žumanjke, BAM pastu od vanilije i sol.
2. Korak U posebnoj staklenoj ili metalnoj zdjeli srednje veličine, tucite bjelanjke i vinski kamen velikom brzinom dok ne nastanu meki vrhovi, odnosno oko 2 minute. Dok miješate velikom brzinom, polako dodajte šećer u tri obroka: po 1 žlicu, i miješajte najmanje 5 sekundi prije nego što dodate sljedeću žlicu. Nakon što ste dodali sav šećer, tucite još oko 2 minute dok se ne formiraju čvrsti i sjajni vrhovi.
3. Korak Smjesu od bjelanjaka polako i nježno umiješajte u čokoladnu smjesu. Najbolje je to učiniti u tri odvojena obroka, svakega od njih potpuno sjedinite prije miješanja drugog.
4. Korak Pripremljenu smjesu čuvajte u hladnjaku pet do deset minuta dok zagrijavate pećnicu i pripremate zdjele u kojima će se peći čokoladni sufle.
5. Korak Stavite pećnicu u donji treći položaj i zagrijte je na 200 ° C. Kad se pećnica zagrije, pripremite posude za pečenje. Namažite ih obilnim slojem omekšanog maslaca. Pospite granuliranim šećerom, a zatim svaku zdjelu okrenite tako da se na svim mjestima zdjele stvori šećerna prevlaka. Odbacite višak šećera.
6. Korak Ravnomjerno rasporedite tijesto u zdjelicama. Zagladite površinu nožem ili lopaticom za glazuru. Nožem, lopaticom za glazuru ili palcem zaokružite rub na vrhu kako biste stvorili "kanal" između čokoladne smjese i rubom zdjele. Ako ćete za pripremu koristiti BAM čokoladno mješovinu za sufle, slijedite upute na pakiranju proizvoda.
1. Korak Stavite pleh za pečenje s posudama u kojima se nalazi čokoladna smjesa u pećnicu. Odmah smanjite temperaturu pećnice na 190 ° C. Pecite 13-14 minuta ili dok rubovi ne budu ujednačeni, a sredina se jedva ljulja kad lagano kucnete po limu za pečenje. Ne otvarajte pećnicu prečesto jer ćete tako spriječiti da čokoladni sufle dobro naraste. Kad su pečeni, izvadite ih iz pećnice i odmah poslužite. Važno ih je poslužiti odmah jer sufle izgube uzdignuti oblik u roku od nekoliko minuta. Dobar tek!

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,04 €
Ukupno:
9,36 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual