Čokoladni souffle s BAM bijelom čokoladom
Vrijeme pripreme:
35 min
Zahtjevnost:
2
Broj sastojaka:
9
|
|
Soufle ili pravilno napisano "soufflé" jedan je od klasika francuske kuhinje. Često puta čujemo kako se mnogi boje napraviti souffle, a iz straha da slastica ne uspije radije se odlučuju da je ne prave. Doista se ne radi o jednoj od najlakših slastica, ali nije je tako teško napraviti. Pripremili smo recept s kojim ćete sigurno uspjeti ako se samo budete pridržavali naših savjeta.
Ovaj smo se put odlučili za souffle od bijele čokolade jer je lagan i prozračan. Kao stvoren za slasticu, bez obzira na prigodu. Možete ga ukrasiti jagodama ili citrusima, koji se izvrsno slažu s BAM bijelom čokoladom, bilo u obliku umaka od svježeg voća ili s dodanim voćnim pireima.
ČOKO-TIP: ako ga poslužujete tijekom zimskih praznika, pobrinite se da "snježni planinski efekt" soufflea pojačate posipanjem mnogo šećera.