Iskoristi promo kodu WELCOME5 ✨

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta Crna šuma

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 19
torta crna suma

Torta Crna šuma je kolač koji je nastao u Njemačkoj. Naziv je dobila po likeru od višanja koji je dodan u nadjev. Sastoji se od kakao biskvita, ukusne kreme i dinstanih trešanja. BAM kakao u prahu tople je crvenkasto-smeđe boje i ugodnog čokoladnog okusa. Osim autentičnog okusa kakaa, ova se torta odlikuje i svojom sočnosti. Odaću ti trik! Ako biskvit preliješ vrućom tekućinom (možeš upotrijebiti i topli sok od višanja), osim sočnosti osigurat ćeš i da kakao razvije bogat i autentičan okus. Dodatnu sočnost torti dodaje istučeno slatko vrhnje, koje bi prije umućivanja trebalo biti jako hladno, jer će tako tijekom miješanja moći razviti strukturu koju trebaš za dodavanje slojevima i preljev.

Još više recepata za čokoladne kolače možeš pronaći OVDJE.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta Crna šuma

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 19

Sastojci:

  • 220 g višenamjenskog brašna
  • 65 g BAM kakaa u prahu
  • 350 g šećera
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 120 ml biljnog ulja
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 180 g punomasnog kiselog vrhnja, sobne temperature
  • 120 ml mlaćenice
  • 2 žličice BAM paste od vanilije
  • 120 ml vruće vode ili soka od višanja
  • 2 limenke kompota od višanja
  • sok iz kompota od višanja

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrij pećnicu na 180 °C. Namasti tri pekača za torte promjera 23 cm. Pekače obloži papirom za pečenje, a zatim papir za pečenje premaži maslacem. Papir za pečenje pomaže da se kolači lako izvade iz pekača.
2. Korak U velikoj zdjeli pomiješaj suhe sastojke: brašno, BAM kakao u prahu, šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Miješaj dok se sastojci dobro ne izmiješaju.
3. Korak Posebno pomiješaj mokre sastojke: ulje, jaja, kiselo vrhnje, mlaćenicu i BAM pastu od vanilije. Miješaj sve dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Suhe sastojke ulij u mokre, dodaj vruću vodu ili kavu i sve izmiješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
4. Korak Tijesto ravnomjerno podijeli u sva tri pekača i pecite 21 do 25 minuta. Vrijeme pečenja razlikuje se od pećnice do pećnice. Biskvit je pečen ako prođe test čačkalicom. To znači da na čačkalici neće ostati tijesta kad je zabodeš u biskvit.
5. Korak Nakon što se biskvit ispeče, izvadi ga iz pećnice. Stavi ga na rešetku i pričekaj oko 30 minuta da se ohladi. Nakon što se torte ohlade, odreži tanki sloj s vrhova torte velikim nazubljenim nožem ili širokim nožem za kolače da stvoriš ravnu površinu.
1. Korak Ocijedi višnje. Odvoji 180 ml sirupa ili soka od kompota za kasnije.
2. Korak U malenom loncu na laganoj vatri zagrij 180 ml sirupa dok se količina ne smanji na približno 60 ml.
3. Korak Ohlađene biskvite ravnomjerno prelij sirupom i na svaki sloj ravnomjerno nanesi sloj višanja.
1. Korak Stavi čokoladu u srednju posudu. Zagrij vrhnje u malom loncu dok ne počne lagano kipjeti. Pritom pazi da ne zakipi jer će biti prevruće. Prelij vrhnje preko čokolade i ostavi 2 do 3 minute da čokolada nježno omekša. Polako miješaj dok se čokolada potpuno ne otopi.
1. Korak Istuci ohlađeno vrhnje za šlag, šećer i BAM pastu od vanilije na srednjoj brzini. Muti sve dok se ne formiraju mekani vrhovi, oko 3 minute.
1. Korak Stavi prvi sloj torte na stalak za torte ili tanjur za posluživanje. Kremu od istučenog slatkog vrhnja ravnomjerno rasporedi po vrhu. Dodaj još malo višanja i reducirani sok od višanja. Prekrij drugim slojem torte i ponavljaj postupak dok ne potrošiš sve sastojke. Namaži špatulu za dekoraciju ili lopaticu tankim slojem kreme od slatkog vrhnja i premaži bočne strane torte.
2. Korak Pripremljeni čokoladni ganache prelij po vrhu torte. Rasporedi po rubovima torte tako da može lagano kapati po stranama. Nakon toga prelij cijelim višnjama. Prije rezanja i posluživanja kolač drži na hladnom najmanje pola sata.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-4,37 €
Ukupno:
43,70 €39,33 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual