BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta od tri vrste čokolade s bananama

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 3 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 25
torta od tri vrste cokolade s bananama

Torta od tri vrste čokolade s bananama oduševit će obožavatelje banana, ali i one koji više vole sve druge vrste voća. Tri sloja čokoladne torte puna su okusa, tako da jedete tortu koja ima okus čokolade, no okus čokolade nije toliko intenzivan da se ne osjete banane. Upamtite, prava ravnoteža sastojaka stvara ukusne slastice!

Za pripremu torte od tri vrste čokolade s bananama upotrijebili smo BAM kakao u prahu koji se odlikuje svojom toplom, crvenkasto-smeđom bojom i daje očaravajući okus čokolade. Kako bismo uravnotežili tortu od tri vrste čokolade i čokoladne kreme od maslaca, između slojeva biskvita dodali smo kremu od banane. Recept je osmišljen tako da vam na kraju ostane malo kreme od banane. Dodajte joj malo BAM čokoladnog namaza s lješnjacima i uživajte u brzom desertu u čaši.



BAM savjet: Ne pripremajte tortu unaprijed jer će banane u kremi od banana poprimiti smeđu boju. 



Tijekom izrade možete u potpunosti izostaviti banane ili umjesto torte od tri vrste čokolade s bananama napraviti čokoladnu tortu s malinama ili najbolju čokoladnu tortu koju ste ikada kušali.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta od tri vrste čokolade s bananama

  • Vrijeme pripreme: 3 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 25

Sastojci:

  • 225 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 300 g šećera u prahu
  • 65 g smeđeg šećera
  • 3 velika jaja na sobnoj temperaturi
  • 365 g pirea od banane ili približno 4 srednje velike banane
  • 1 žličica BAM paste od vanilije
  • 310 g višenamjenskog brašna
  • 75 g BAM kakaa u prahu
  • 4 g praška za pecivo
  • 8 g sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 195 g mlaćenice na sobnoj temperaturi
  • 175 g kiselog vrhnja na sobnoj temperaturi
  • 100 g BAM tamne čokolade
  • 42 g instant pudinga od banane
  • 197 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 110 g mlijeka
  • 320 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • kriške banane

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 160 °C. Za izradu torte od tri vrste čokolade potrebna su vam tri pekača za torte promjera 20 cm. Tijesto za biskvit možete ispeći u jednom i izrezati na tri jednaka dijela. U zdjeli srednje veličine pomiješajte maslac i šećer dok smjesa ne postane rahla i pjenasta, približno 2 minute. Postupno dodajte jaja i miješajte oko 2 minute na srednjoj brzini. Dodajte pire od banana i BAM pastu od vanilije. Miješajte dok se sastojci ne sjedine.
2. Korak U posebnoj zdjeli za miješanje srednje veličine umutite brašno, BAM kakao u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U zasebnoj manjoj zdjeli pomiješajte mlaćenicu i kiselo vrhnje. Miješajte tako dugo dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Pri maloj brzini naizmjence dodajte mješavinu brašna i smjesu mlaćenice, tako da počnete i završite s brašnom. Miješajte dok se sastojci ne povežu. Ručno umiješajte BAM tamnu čokoladu.
3. Korak Tijesto podijelite između tri pekača promjera 20 cm ili ispecite tijesto u jednom, a zatim ga izrežite na tri jednaka dijela. Pecite oko 30 do 35 minuta ili dok na čačkalici koju umetnete u sredinu kolača ne ostane eventualno nekoliko vlažnih mrvica. Ostavite tijesto da se ohladi u pekačima, oko 15 minuta. Nakon 15 minuta izvadite ih iz pekača i stavite na rešetku za hlađenje da se potpuno ohlade.
1. Korak Kremu od banane najbolje je napraviti dan prije izrade torte. U zdjeli srednje veličine pomiješajte smjesu pudinga, zaslađeno kondenzirano mlijeko i mlijeko. Miješajte dok se puding ne otopi. Pokrijte smjesu i stavite je u hladnjak dok se ne stvrdne. U međuvremenu umutite vrhnje za šlag. Mutite sve dok se ne stvore čvrsti vrhovi. Kad se smjesa pudinga stvrdne, u puding dodajte umućeno vrhnje. Nemojte dodavati svježe banane. Pokrijte nadjev od kreme od banana i stavite u hladnjak preko noći.
1. Korak Slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte BAM tamnu čokoladu. Miješajte dok ne dobijete glatku i svilenkastu čokoladnu smjesu. Zatim u zdjeli mutite maslac oko 2 minute na srednjoj brzini. Maslacu polako dodajte čokoladnu smjesu. Miješajte na srednjoj brzini još oko minute. Umiješajte BAM pastu od vanilije i sol. Polako miješajte i postupno dodajte šećer u prahu. Nakon što ste dodali sav šećer u prahu, miješajte kremu od maslaca još nekoliko minuta na srednje velikoj brzini. Primijetit ćete da smjesa poprima svjetliju boju, no ne brinite. Kad se dobro ohladi, potamnit će. Krema od maslaca može se pripremiti unaprijed i čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku. Prije upotrebe pustite kremu od maslaca da se zagrije na sobnu temperaturu, zatim još malo promiješajte i upotrijebite je.
1. Korak Prvi sloj torte postavite s gornjom stranom prema gore na tanjur za tortu ili pladanj. Na rub torte nanesite kremu od maslaca. Tako ćete lakše dozirati kremu od banana. Kremu od banana ravnomjerno rasporedite po sloju torte. Ako tortu mislite poslužiti isti dan, možete dodati narezane banane, inače nemojte dodavati banane. Ponovite korake i za drugi sloj torte.
2. Korak Zadnji sloj biskvita položite na nadjev od kreme od banane tako da gornja strana bude okrenuta prema dolje. Nanesite tanki sloj kreme od maslaca na cijelu tortu. Zamrznite tortu na 15 minuta, a zatim je premažite preostalom kremom od maslaca.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-4,17 €
Ukupno:
37,53 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual