Iskoristi promo kodu WELCOME5 ✨

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Najbolja čokoladna torta koju ste ikad probali

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 17
najbolja cokoladna torta koju ste ikad probali

Glavni sastojak svake čokoladne torte je naravno čokolada, ali tu su i još mnogi drugi sastojci – ovisno o pojedinom receptu. Ovoga vam puta predstavljamo recept za odličnu čokoladnu tortu s kremastim čokoladnim nadjevom.

Torte su neizostavan element prilikom svih naših životnih prijelomnica, prate nas prilikom različitih vrsta proslava – sve od rođendanskih zabava pa do vjenčanja i drugih vrsta proslava. Daleko najomiljenija jest naravno čokoladna torta, jer gotovo ne postoji čovjek koji ne voli čokoladu.

Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta.

Isprobajte donji recept i na vlastite se oči (ili bolje rečeno vlastito osjetilo okusa?) uvjerite da je ovo najbolja čokoladna torta koju ste ikad probali. Biskvit je u pravoj mjeri sočan i tako je jako čokoladna! Najbolje u svemu tome jest da ju možete pripremiti u manje od sat vremena.

S razlogom možemo tvrditi da će vaša kreacija ubrzo postati najbolja čokoladna torta, jer joj odličan okus i teksturu daju sljedeća 4 sastojka:

  • Kakao u prahu koji još dodatno obogaćuje čokoladni okus i torti daje privlačnu čokoladno smeđu boju.
  • Kava koja naglašava okus čokolade i namoči biskvit; a zato što se njen okus uopće ne osjeća, bit će ukusna i za one koji ne vole kavu.
  • Mlaćenica odnosno stepka (engleski buttermilk) – kiselkasti napitak koji nastaje kao nusproizvod prilikom dobivanja maslaca iz vrhnja. Mlaćenica ima niski udio masti (do 1 %), a upotrijebiti ju možemo za pripremanje biskvita koji je ključni sastojak svake dobre torte.
  • Ulje je također vrlo bitno za sočan biskvit.

Možete napraviti i odlično kinder bueno tortu čija krema ima okus baš poput poznatih kinder bueno čokolada. Ili dodajte voće u čokoladnu tortu i napravite čokoladnu tortu s narančom.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Najbolja čokoladna torta koju ste ikad probali

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 17

Sastojci:

  • 1 zdjelica kakaa u prahu
  • ½ zdjelice mlaćenice (zagrijane na sobnu temperaturu)
  • ½ zdjelice kuhane kave (vruće)
  • 4 jaja (zagrijana na sobnu temperaturu)
  • 3 zdjelice višenamjenskog brašna
  • ¾ zdjelice biljnog ulja
  • 1 zdjelica smeđeg šećera
  • 2 zdjelice kristalnog šećera
  • 2 čajne žličice paste od vanilije
  • 3 čajne žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli

Upute za pripremu:

1. Korak U velikoj posudi električnim mikserom miksajte kristalni šećer, smeđi šećer i biljno ulje. Zatim polako umiješajte i jaja.
2. Korak U nastalu smjesu dodajte još vanilin šećer, mlaćenicu i vruću kavu. Miješajte da se sastojci potpuno sjedine i pustite da takva smjesa odstoji.
3. Korak U drugoj posudi pomiješajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i sol.
4. Korak Suhe sastojke spojite s mokrim i električnim ih mikserom miksajte dok smjesa ne postane glatka.
5. Korak Okrugli pladanj premažite tankim slojem maslaca i pospite vrlo tankim slojem brašna. Ako imate 2 okrugla pladnja promjera 22 cm, možete pripremiti oba i u svakog izlijete polovicu smjese. A ako imate samo jedan pladanj, biskvit ispecite u dva dijela.
6. Korak Svaki pladanj napunite polovicom smjese i pecite 25 minuta na temperaturi od 160 °C.
7. Korak Pričekajte da se biskvit potpuno ohladi, a u međuvremenu pripremite nadjev. U trećoj posudi pomiješajte kakao u prahu, šećer u prahu i maslac tako da smjesa ne bude kompaktna. Postepeno dodajte još vrhnje za šlag i električnim mikserom (prije očistite metlice) miješajte toliko vremena da smjesa postane prave teksture za nadjev. Na kraju dodajte još vanilin šećer i prstohvat soli te iznova pomiješajte.
8. Korak Iz pladnja izvadite prvu polovicu biskvita i lopaticom ga premažite trećinom nadjeva. Iznad njega stavite i drugu polovicu biskvita i premažite ga drugom trećinom pripremljenog nadjeva. Na kraju tortu premažite ostatkom nadjeva. Po izboru ukrasite naribanom čokoladom, usitnjenim lješnjacima ili šarenim mrvicama i šlagom.
9. Korak Stavite u hladnjak na sat ili dva da se torta dobro ohladi. Zatim narežite na komade i poslužite. Dobar vam tek!

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,68 €
Ukupno:
26,80 €24,12 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual