Najbolja čokoladna torta koju ste ikad probali
Vrijeme pripreme:
1 h
Zahtjevnost:
3
Broj sastojaka:
17
|
|
Glavni sastojak svake čokoladne torte je naravno čokolada, ali tu su i još mnogi drugi sastojci – ovisno o pojedinom receptu. Ovoga vam puta predstavljamo recept za odličnu čokoladnu tortu s kremastim čokoladnim nadjevom.
Torte su neizostavan element prilikom svih naših životnih prijelomnica, prate nas prilikom različitih vrsta proslava – sve od rođendanskih zabava pa do vjenčanja i drugih vrsta proslava. Daleko najomiljenija jest naravno čokoladna torta, jer gotovo ne postoji čovjek koji ne voli čokoladu.
Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta.
Isprobajte donji recept i na vlastite se oči (ili bolje rečeno vlastito osjetilo okusa?) uvjerite da je ovo najbolja čokoladna torta koju ste ikad probali. Biskvit je u pravoj mjeri sočan i tako je jako čokoladna! Najbolje u svemu tome jest da ju možete pripremiti u manje od sat vremena.
S razlogom možemo tvrditi da će vaša kreacija ubrzo postati najbolja čokoladna torta, jer joj odličan okus i teksturu daju sljedeća 4 sastojka:
- Kakao u prahu koji još dodatno obogaćuje čokoladni okus i torti daje privlačnu čokoladno smeđu boju.
- Kava koja naglašava okus čokolade i namoči biskvit; a zato što se njen okus uopće ne osjeća, bit će ukusna i za one koji ne vole kavu.
- Mlaćenica odnosno stepka (engleski buttermilk) – kiselkasti napitak koji nastaje kao nusproizvod prilikom dobivanja maslaca iz vrhnja. Mlaćenica ima niski udio masti (do 1 %), a upotrijebiti ju možemo za pripremanje biskvita koji je ključni sastojak svake dobre torte.
- Ulje je također vrlo bitno za sočan biskvit.
Možete napraviti i odlično kinder bueno tortu čija krema ima okus baš poput poznatih kinder bueno čokolada. Ili dodajte voće u čokoladnu tortu i napravite čokoladnu tortu s narančom.