1
Najprije pripremite kremu, jer se mora dobro ohladiti prije umućivanja. Za- kuhajte 200 g slatkog vrhnja i prelijte ga preko čokolade. Pričekajte jednu minutu, a zatim umiješajte lopaticom u glatku kremu. Dodajte maslac i miješajte dok se sastojci ne stope. Ohladite na sobnu temperaturu i stavite u hladnjak da se dobro ohladi. Umutite 250 g slatkog vrhnja i stavite na hladno (kasnije ćemo ga pomiješati s čokoladom).
2
Slijedi priprema biskvita. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite bjelanjke u snijeg. Lagano umutite žumanjke sa šećerom i koricom naranče. Dodajte ulje i sok od naranče i dobro promiješajte. Pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo te dodajte žumanjcima. Miješajte ručnim mikserom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte umućene bjelanjke. Pazite da smjesa ostane prozračna. Smjesu za biskvit ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite u zagrijanoj pećnici 23 minute. Pečeni biskvit hladite 5 minuta u pećnici s otvorenim vratima, a zatim ga izvadite iz pekača i ohladite na rešetki. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka sloja (ili po želji na tri tanja).
3
Dok se biskvit peče, pripremite otopinu za vlaženje biskvita. Pomiješajte sve sastojke (vodu, sok od naranče i šećer) u malom loncu i zagrijte da se šećer otopi. Ohladite.
4
Umutite ohlađenu kremu ručnim mikserom dok ne naraste i ne posvijetli. S pomoću lopatice umiješajte 250 g istučenog slatkog vrhnja u rahlu kremu.
5
Sastavite tortu.
Donji dio biskvita stavite na podlogu i namjestite prsten.
Navlažite ga otopinom i premažite s pola kreme.
Izrežite gornji biskvit na promjer 14 cm (4 cm manji od promjera torte), stavite ga na kremu i navla- žite.
Premažite ga ostatkom kreme, a pritom pazite da najprije ispunite rub oko biskvita.
Zagladite površinu kreme i stavite tortu u hladnjak na pola sata da se krema učvrsti.
6
Zagrijte slatko vrhnje do vrenja i prelijte ga preko čokolade po kojoj smo pokapali nekoliko kapi narančinog ulja. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Prelijte preko kreme i stavite na hladno da se stvrdne.
7
Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.