BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna torta s narančom

  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 17
cokoladna torta s narancom

Čokoladna torta s narančom je klasika kojoj nema premca! Za izradu čokoladne torte s narančom ne treba nam želatina, jer smo za nadjev koristili parišku kremu koja se sastoji od samo dva sastojka: BAM tamne čokolade i slatkog vrhnja.

Takva krema je kompaktna i topi se u ustima. Kakao biskvit čokoladne torte s narančom obogaćen je narančom, što mu daje vrlo izraženu aromu. Navlažen je otopinom naranča šećera, a možete otići i korak dalje i dodati liker od naranče.

Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta na cjelokupnu kupovinu.

Ovaj recept za čokoladnu tortu s narančom jedan je od 50 recepata koji se nalaze u BAM knjigi recepata - Torte.Osim čokoladne torte s narančom, možete pripremiti i:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 3 jaja (veličine M)
  • 90 g kristalnog šećera
  • sitno naribana kora 1 bio naranče
  • 30 ml ulja
  • 40 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
  • 7 g praška za pecivo
  • 90 g glatkog brašna
  • 20 g BAM kakaa u prahu
Tiktok mojacokolada

Upute za pripremu:

1
Najprije pripremite kremu, jer se mora dobro ohladiti prije umućivanja. Za- kuhajte 200 g slatkog vrhnja i prelijte ga preko čokolade. Pričekajte jednu minutu, a zatim umiješajte lopaticom u glatku kremu. Dodajte maslac i miješajte dok se sastojci ne stope. Ohladite na sobnu temperaturu i stavite u hladnjak da se dobro ohladi. Umutite 250 g slatkog vrhnja i stavite na hladno (kasnije ćemo ga pomiješati s čokoladom).
2
Slijedi priprema biskvita. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite bjelanjke u snijeg. Lagano umutite žumanjke sa šećerom i koricom naranče. Dodajte ulje i sok od naranče i dobro promiješajte. Pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo te dodajte žumanjcima. Miješajte ručnim mikserom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte umućene bjelanjke. Pazite da smjesa ostane prozračna. Smjesu za biskvit ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite u zagrijanoj pećnici 23 minute. Pečeni biskvit hladite 5 minuta u pećnici s otvorenim vratima, a zatim ga izvadite iz pekača i ohladite na rešetki. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka sloja (ili po želji na tri tanja).
3
Dok se biskvit peče, pripremite otopinu za vlaženje biskvita. Pomiješajte sve sastojke (vodu, sok od naranče i šećer) u malom loncu i zagrijte da se šećer otopi. Ohladite.
4
Umutite ohlađenu kremu ručnim mikserom dok ne naraste i ne posvijetli. S pomoću lopatice umiješajte 250 g istučenog slatkog vrhnja u rahlu kremu.
5
Sastavite tortu. Donji dio biskvita stavite na podlogu i namjestite prsten. Navlažite ga otopinom i premažite s pola kreme. Izrežite gornji biskvit na promjer 14 cm (4 cm manji od promjera torte), stavite ga na kremu i navla- žite. Premažite ga ostatkom kreme, a pritom pazite da najprije ispunite rub oko biskvita. Zagladite površinu kreme i stavite tortu u hladnjak na pola sata da se krema učvrsti.
6
Zagrijte slatko vrhnje do vrenja i prelijte ga preko čokolade po kojoj smo pokapali nekoliko kapi narančinog ulja. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Prelijte preko kreme i stavite na hladno da se stvrdne.
7
Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,38 €
Ukupno:
33,80 €30,42 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual