Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna torta s narančom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17
cokoladna torta s narancom

Čokoladna torta s narančom je klasika kojoj nema premca! Za izradu čokoladne torte s narančom ne treba nam želatina, jer smo za nadjev koristili parišku kremu koja se sastoji od samo dva sastojka: BAM tamne čokolade i slatkog vrhnja.

Takva krema je kompaktna i topi se u ustima. Kakao biskvit čokoladne torte s narančom obogaćen je narančom, što mu daje vrlo izraženu aromu. Navlažen je otopinom naranča šećera, a možete otići i korak dalje i dodati liker od naranče.

Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta na cjelokupnu kupovinu.

Ovaj recept za čokoladnu tortu s narančom jedan je od 50 recepata koji se nalaze u BAM knjigi recepata - Torte.

Osim čokoladne torte s narančom, možete pripremiti i:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta s narančom

  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17

Sastojci:

  • 3 jaja (veličine M)
  • 90 g kristalnog šećera
  • sitno naribana kora 1 bio naranče
  • 30 ml ulja
  • 40 ml svježe iscijeđenog soka od naranče
  • 7 g praška za pecivo
  • 90 g glatkog brašna
  • 20 g BAM kakaa u prahu

Upute za pripremu:

1. Korak Najprije pripremite kremu, jer se mora dobro ohladiti prije umućivanja. Za- kuhajte 200 g slatkog vrhnja i prelijte ga preko čokolade. Pričekajte jednu minutu, a zatim umiješajte lopaticom u glatku kremu. Dodajte maslac i miješajte dok se sastojci ne stope. Ohladite na sobnu temperaturu i stavite u hladnjak da se dobro ohladi. Umutite 250 g slatkog vrhnja i stavite na hladno (kasnije ćemo ga pomiješati s čokoladom).
2. Korak Slijedi priprema biskvita. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite bjelanjke u snijeg. Lagano umutite žumanjke sa šećerom i koricom naranče. Dodajte ulje i sok od naranče i dobro promiješajte. Pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo te dodajte žumanjcima. Miješajte ručnim mikserom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte umućene bjelanjke. Pazite da smjesa ostane prozračna. Smjesu za biskvit ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite u zagrijanoj pećnici 23 minute. Pečeni biskvit hladite 5 minuta u pećnici s otvorenim vratima, a zatim ga izvadite iz pekača i ohladite na rešetki. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka sloja (ili po želji na tri tanja).
3. Korak Dok se biskvit peče, pripremite otopinu za vlaženje biskvita. Pomiješajte sve sastojke (vodu, sok od naranče i šećer) u malom loncu i zagrijte da se šećer otopi. Ohladite.
4. Korak Umutite ohlađenu kremu ručnim mikserom dok ne naraste i ne posvijetli. S pomoću lopatice umiješajte 250 g istučenog slatkog vrhnja u rahlu kremu.
5. Korak

Sastavite tortu. Donji dio biskvita stavite na podlogu i namjestite prsten. Navlažite ga otopinom i premažite s pola kreme. Izrežite gornji biskvit na promjer 14 cm (4 cm manji od promjera torte), stavite ga na kremu i navla- žite. Premažite ga ostatkom kreme, a pritom pazite da najprije ispunite rub oko biskvita. Zagladite površinu kreme i stavite tortu u hladnjak na pola sata da se krema učvrsti.

6. Korak Zagrijte slatko vrhnje do vrenja i prelijte ga preko čokolade po kojoj smo pokapali nekoliko kapi narančinog ulja. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Prelijte preko kreme i stavite na hladno da se stvrdne.
7. Korak Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,07 €
Ukupno:
27,63 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual