Sastojci:
- 280 g brašna
- 400 g šećera
- 75 g BAM kakaa u prahu
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 1/2 žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 žličica espresso praha
- 240 ml mlijeka
- 120 ml ulja
- 2 velika jaja
- 2 žličice BAM paste od vanilije
- 250 ml vrele vode
Tražite najbolji recept za čokoladnu tortu? Onda ste na pravom mjestu! Pripremili smo recept za najbolju čokoladnu tortu koju ćete ikad probati.
Jedan od sastojaka zbog kojih je ovaj recept za tortu omiljen jest dodatak espresso praha u čokoladnoj torti i čokoladnoj glazuri. Ako nikad niste probali dodati barem malo espresso praha kad pečete kolače s čokoladom, stvarno morate. Espresso djeluje tako da podiže okuse na isti način kao BAM pasta od vanilije.
Pa ako u svojoj okolini imate ljubitelja čokoladnih torti, napravite im klasičnu čokoladnu tortu. Ako su imali loš dan, to je definitivno nešto što će im ga učiniti boljim.
BAM slastičarski savjet: Za rahli biskvit upotrebljavajte jaja sobne temperature.
Možete dodati i krem sir u klasičnu čokoladnu tortu i napraviti čokoladnu kremastu cheesecake tortu ili dodati BAM čokoladni namaz s lješnjacima i pripremiti Ferrero tortu.