Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna torta s kremom od čokolade i vanilije

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 17
cokoladna torta s kremom od cokolade i vanilije

Čokoladna torta, u kojoj se isprepliću okusi čokolade i vanilije, klasik je koji nikada ne razočara. Čokoladna torta sastoji se od sloja čokoladne kreme i sloja kreme od vanilije. Krema od vanilije obogaćena je BAM pastom od vanilije, koja je izvrsna zamjena za mahunu vanilije i iznimno je svestrana. Zahvaljujući pumpici, lakša je za upotrebu i doziranje. Na taj se način posao obavlja brže i s puno manje nereda.

Od preostalih bjelanjaka možemo napraviti odličnu Pavlova tortu.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

BAM savjet: pitate li se kako najlakše otopiti čokoladu uz koju će čokoladni kolač zaista imati čokoladno-čokoladni okus, slijedite ove savjete. Najpouzdanija i najčešće upotrebljavana metoda topljenja čokolade jest nad vodenom kupelji, a pritom moramo obratiti pažnju na nekoliko čimbenika ako želimo da se čokolada pravilno otopi:

  • posuda u kojoj se topi čokolada ne smije dodirivati vodu
  • voda ne smije kipjeti ni biti prevruća
  • voda ne smije doći u kontakt s čokoladom
  • tijekom topljenja treba nekoliko puta promiješati čokoladu kako bi postala glatka i potpuno tekuća.

Kada upotrebljavate kvalitetne čokolade, šanse za njihovo zgrušavanje tijekom topljenja manje su, ali oprez nikada nije suvišan. Čokoladna torta s kremom od čokolade i vanilije definitivno će biti zvijezda sljedeće zabave. No, kako bi priprema uspjela, uz trik o otapanju čokolade pripremili smo i video recept. Možete ga pronaći ispod naslovne slike recepta.

Čokoladna torta s kremom od čokolade i vanilije dio je BAM knjige recepata – Torte, koju smo pripremili zajedno sa slastičarkom Urškom Jerman.

Čokoladna torta ima toliko univerzalan okus da se uz nju mogu kombinirati i drugi sastojci kao što su jagode. Recept za čokoladnu tortu s jagodama možete pronaći ovdje.

Želite li pak kolače klasičnog čokoladnog okusa, ovdje vas čeka recept za najbolju čokoladnu tortu.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta s kremom od čokolade i vanilije

  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 17

Sastojci:

  • 120 ml mlijeka (80 ml za svijetli biskvit, 40 ml za tamni)
  • 1 žličica šećera u prahu

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 180 °C. 10 minuta mutite jaja sa šećerom na najvećoj brzini. Pripremite pekač promjera 18 i 16 cm. Prosijte brašno u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. Istresite više od pola smjese u veći pekač, a u ostatak smjese umiješajte kakao i istresite u manji pekač. Poravnajte obje smjese i pecite biskvit 13 minuta.
2. Korak Dok pečete biskvit, najprije skuhajte kremu od vanilije jer se duže hladi. Zavrijte 100 dl mlijeka; 50 dl mlijeka pomiješajte sa šećerom, vanilijom, škrobom i žumanjcima dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Kad mlijeko zavrije, dodajte smjesu žumanjaka i kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Kremu ostavite sa strane, prekrijte je plastičnom folijom tako da dodiruje površinu kreme. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi.
3. Korak Na pari otopite čokoladu s 50 g slatkog vrhnja, istucite ostatak vrhnja (150 g) i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Kad se čokolada otopi, u njoj otopite iscijeđenu želatinu i ohladite čokoladu dok ne postane mlaka. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje u mlaku čokoladu.
4. Korak Svijetli biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga čokoladnom kremom i poravnajte površinu. Stavite tortu u hladnjak dok završavate izradu kreme od vanilije.
5. Korak Otopite iscijeđene listiće želatine u još toploj kremi od vanilije i miješajte je ručnim mikserom dok ne dobijete ujednačenu smjesu – miješajte dok ne dobijete svilenkastu kremu bez grudica. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje u kremu.
6. Korak Na čokoladnu kremu stavite čokoladni biskvit koji ste prethodno izrezali na veličinu promjera 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Navlažite biskvit i premažite ga kremom od vanilije tako da najprije ispunite rub oko biskvita. Zagladite površinu i stavite tortu u hladnjak da se učvrsti.
7. Korak Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,57 €
Ukupno:
23,13 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual