Čokoladna torta s kremom od čokolade i vanilije
Vrijeme pripreme:
2 h
Zahtjevnost:
3
Broj sastojaka:
17
|
|
Čokoladna torta, u kojoj se isprepliću okusi čokolade i vanilije, klasik je koji nikada ne razočara. Čokoladna torta sastoji se od sloja čokoladne kreme i sloja kreme od vanilije. Krema od vanilije obogaćena je BAM pastom od vanilije, koja je izvrsna zamjena za mahunu vanilije i iznimno je svestrana. Zahvaljujući pumpici, lakša je za upotrebu i doziranje. Na taj se način posao obavlja brže i s puno manje nereda.
Od preostalih bjelanjaka možemo napraviti odličnu Pavlova tortu.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.
BAM savjet: pitate li se kako najlakše otopiti čokoladu uz koju će čokoladni kolač zaista imati čokoladno-čokoladni okus, slijedite ove savjete. Najpouzdanija i najčešće upotrebljavana metoda topljenja čokolade jest nad vodenom kupelji, a pritom moramo obratiti pažnju na nekoliko čimbenika ako želimo da se čokolada pravilno otopi:
- posuda u kojoj se topi čokolada ne smije dodirivati vodu
- voda ne smije kipjeti ni biti prevruća
- voda ne smije doći u kontakt s čokoladom
- tijekom topljenja treba nekoliko puta promiješati čokoladu kako bi postala glatka i potpuno tekuća.
Kada upotrebljavate kvalitetne čokolade, šanse za njihovo zgrušavanje tijekom topljenja manje su, ali oprez nikada nije suvišan. Čokoladna torta s kremom od čokolade i vanilije definitivno će biti zvijezda sljedeće zabave. No, kako bi priprema uspjela, uz trik o otapanju čokolade pripremili smo i video recept. Možete ga pronaći ispod naslovne slike recepta.
Čokoladna torta s kremom od čokolade i vanilije dio je BAM knjige recepata – Torte, koju smo pripremili zajedno sa slastičarkom Urškom Jerman.
Čokoladna torta ima toliko univerzalan okus da se uz nju mogu kombinirati i drugi sastojci kao što su jagode. Recept za čokoladnu tortu s jagodama možete pronaći ovdje.
Želite li pak kolače klasičnog čokoladnog okusa, ovdje vas čeka recept za najbolju čokoladnu tortu.