
Sastojci:
- 4 velika bjelanjka sobne temperature
- 200 g šećera
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- 1/2 žličice vinskog praška za pecivo
- 1 žličica kukuruznog škroba
Što je ta poznata „torta Pavlova”? Pavlova je desert popularan na Novom Zelandu i u Australiji, a sve se češće priprema i kod nas. S obzirom na sastojke, sama priprema čini se vrlo jednostavnom jer se torta Pavlova radi od bjelanjaka koji se peku u relativno hladnoj pećnici. U torti Pavlova bjelanjci daju žilavo-hrskavu teksturu na vrhu, unutrašnjost joj je mekana, a rubovi pak moraju biti vrlo hrskavi. To su tri potpuno različite teksture u samo jednom zalogaju.
Obično se ukrašava različitim preljevima, svježim tučenim slatkim vrhnjem i svježim voćem. Bezglutenska je, lagana, slatka, a povrh svega, osvježavajuća u vruće dane.
Tortu Pavlova nije zahtjevno pripremiti ako se tijekom pripreme pridržava navedenih sastojaka i postupka.
BAM savjet: za pripremu upotrijebite bjelanjke sobne temperature jer će se prije dobiti prozračna struktura no kad su bjelanjci hladni.
Recepte za druge voćne torte i voćne deserte možete pronaći ovdje.