BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta Pavlova

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 5
torta pavlova

Što je ta poznata „torta Pavlova”? Pavlova je desert popularan na Novom Zelandu i u Australiji, a sve se češće priprema i kod nas. S obzirom na sastojke, sama priprema čini se vrlo jednostavnom jer se torta Pavlova radi od bjelanjaka koji se peku u relativno hladnoj pećnici. U torti Pavlova bjelanjci daju žilavo-hrskavu teksturu na vrhu, unutrašnjost joj je mekana, a rubovi pak moraju biti vrlo hrskavi. To su tri potpuno različite teksture u samo jednom zalogaju. 

Obično se ukrašava različitim preljevima, svježim tučenim slatkim vrhnjem i svježim voćem. Bezglutenska je, lagana, slatka, a povrh svega, osvježavajuća u vruće dane.

Tortu Pavlova nije zahtjevno pripremiti ako se tijekom pripreme pridržava navedenih sastojaka i postupka.

BAM savjet: za pripremu upotrijebite bjelanjke sobne temperature jer će se prije dobiti prozračna struktura no kad su bjelanjci hladni.

Recepte za druge voćne torte i voćne deserte možete pronaći ovdje.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta Pavlova

  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 5

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 175 °C. Veliki pekač obložite papirom za pečenje ili silikonskom oblogom za pečenje.
2. Korak Tucite bjelanjke ručnim mikserom dok ne nastanu mekani vrhovi, oko 5 minuta. Dodajte šećer u dva puta tako da 30 sekundi miješate na srednjoj brzini, zatim ponovo na najvećoj brzini onoliko dugo koliko je potrebno da nastanu sjajni čvrsti vrhovi, približno 2 minute. Vrhovi bi trebali biti toliko čvrsti da se ne pomaknu kad nastavak za miješanje držite uspravno.
3. Korak Dodajte BAM pastu od vanilije i miješajte još 1 minutu. Vrhovi bi i dalje trebali biti vrlo čvrsti. Ako nisu, nastavite miješati velikom brzinom. Polako dodajte vinski prašak za pecivo i kukuruzni škrob špatulom.
4. Korak Pripremljenu smjesu za tortu Pavlova rasporedite u pekač promjera 20 ili 23 cm. Po želji stražnjom stranom velike žlice možete napraviti ukrasne vrhove. Pripazite da rubovi budu razmjerno visoki i da sredina lijepo utone.
5. Korak Stavite tortu Pavlova u pećnicu. Čim zatvorite vrata pećnice, smanjite temperaturu na 95 °C. Pecite dok se kolač ne stisne i osuši, oko 90 minuta. Ako primijetite da dijelovi postaju smeđi, okrenite pekač. Što manje otvarajte pećnicu jer će hladan zrak usporiti ili naštetiti pečenju torte Pavlova.
6. Korak Kad je torta pečena, isključite pećnicu i ostavite tortu da se hladi u pećnici. Kad se ohladi, možete je pokriti i čuvati na sobnoj temperaturi do 2 dana. Još bolji okus možete dobiti dodavanjem BAM preljeva, voća ili tučenog slatkog vrhnja. Dobar tek!

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual