BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta Pavlova

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 5
torta pavlova

Što je ta poznata „torta Pavlova”? Pavlova je desert popularan na Novom Zelandu i u Australiji, a sve se češće priprema i kod nas. S obzirom na sastojke, sama priprema čini se vrlo jednostavnom jer se torta Pavlova radi od bjelanjaka koji se peku u relativno hladnoj pećnici. U torti Pavlova bjelanjci daju žilavo-hrskavu teksturu na vrhu, unutrašnjost joj je mekana, a rubovi pak moraju biti vrlo hrskavi. To su tri potpuno različite teksture u samo jednom zalogaju. 

Obično se ukrašava različitim preljevima, svježim tučenim slatkim vrhnjem i svježim voćem. Bezglutenska je, lagana, slatka, a povrh svega, osvježavajuća u vruće dane.

Tortu Pavlova nije zahtjevno pripremiti ako se tijekom pripreme pridržava navedenih sastojaka i postupka.

BAM savjet: za pripremu upotrijebite bjelanjke sobne temperature jer će se prije dobiti prozračna struktura no kad su bjelanjci hladni.

Recepte za druge voćne torte i voćne deserte možete pronaći ovdje.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 175 °C. Veliki pekač obložite papirom za pečenje ili silikonskom oblogom za pečenje.
2
Tucite bjelanjke ručnim mikserom dok ne nastanu mekani vrhovi, oko 5 minuta. Dodajte šećer u dva puta tako da 30 sekundi miješate na srednjoj brzini, zatim ponovo na najvećoj brzini onoliko dugo koliko je potrebno da nastanu sjajni čvrsti vrhovi, približno 2 minute. Vrhovi bi trebali biti toliko čvrsti da se ne pomaknu kad nastavak za miješanje držite uspravno.
3
Dodajte BAM pastu od vanilije i miješajte još 1 minutu. Vrhovi bi i dalje trebali biti vrlo čvrsti. Ako nisu, nastavite miješati velikom brzinom. Polako dodajte vinski prašak za pecivo i kukuruzni škrob špatulom.
4
Pripremljenu smjesu za tortu Pavlova rasporedite u pekač promjera 20 ili 23 cm. Po želji stražnjom stranom velike žlice možete napraviti ukrasne vrhove. Pripazite da rubovi budu razmjerno visoki i da sredina lijepo utone.
5
Stavite tortu Pavlova u pećnicu. Čim zatvorite vrata pećnice, smanjite temperaturu na 95 °C. Pecite dok se kolač ne stisne i osuši, oko 90 minuta. Ako primijetite da dijelovi postaju smeđi, okrenite pekač. Što manje otvarajte pećnicu jer će hladan zrak usporiti ili naštetiti pečenju torte Pavlova.
6
Kad je torta pečena, isključite pećnicu i ostavite tortu da se hladi u pećnici. Kad se ohladi, možete je pokriti i čuvati na sobnoj temperaturi do 2 dana. Još bolji okus možete dobiti dodavanjem BAM preljeva, voća ili tučenog slatkog vrhnja. Dobar tek!

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
9,90 €8,91 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual