1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2
Dok se biskvit peče, pripremite smjesu za vlaženje biskvita (zagrijte mlijeko i u njemu otopite kakao).
3
Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Umutite 250 g slatkog vrhnja i stavite na hladno. Namočite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta; sir mascarpone miješajte s namazom od lješnjaka dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Zagrijte 50 ml slatkog vrhnja i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Dodajte u kremu i dobro promiješajte ručnim mikserom. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje.
4
Izrežite biskvit na dva jednaka sloja, a pritom obrežite gornji na veličinu promjera 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. Na kremu stavite manji biskvit i navlažite ga. Po želji ga ukrasimo namazom; premažite ga ostatkom kreme, a pritom pazite da najprije ispunite rub oko biskvita. Zagladite površinu kreme i stavite tortu u hladnjak da se ohladi.
5
Kad se krema ohladi, prelijte je čokoladnom glazurom. Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po mliječnoj čokoladi. Pričekajte jednu minutu i umiješajte u glatku kremu; pustite da se malo ohladi i prelijte po torti. Tortu vratite u hladnjak i pripremite čokoladu za ukrašavanje. Tamnu čokoladu i ulje otopite na pari. Ulijte rastopljenu čokoladu u malu dresir vrećicu i napravite malu rupu. Čokoladom iscrtajte crte po mliječnoj glazuri kako biste stvorili izgled poznate čokoladice.
6
Ostavite da se torta hladi najmanje 5 sati. Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.