Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta Kinder Bueno

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 20 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16
tko ne voli ove poznate cokoladice s ukusnim nadjevom od ljesnjaka no jeste li ikad mislili da cete jesti kolac s gotovo identicnim okusom kinder kreme od ljesnjaka

Tko ne voli ove poznate čokoladice s ukusnim nadjevom od lješnjaka? No jeste li ikad mislili da ćete jesti kolač s gotovo identičnim okusom Kinder kreme od lješnjaka? Dok nisam prvi put probala, iskreno ni sama nisam vjerovala. No BAM namaz od lješnjaka dao mi je ideju i ispostavilo se da je gotovo istog okusa kao i nadjev u poznatim čokoladicama. Tako sam ga pretvorila u kremu i nastala je prekrasna, ne previše slatka torta koja će oduševiti sve sladokusce.

Ako vam ponestane vremena za pripremu torte, Kinder bueno desert možete pripremiti u čaši.

Sastojci recepta dovoljni su za 8 komada, a Kinder bueno torta se peče u tepsiji promjera 18 cm.

Recept za tortu Kinder Bueno dio je BAM knjige recepata: Torte.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta Kinder Bueno

  • Vrijeme pripreme: 1 h 20 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16

Sastojci:

  • 100 ml mlijeka
  • 20 g instant kakaa

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.

2. Korak

Dok se biskvit peče, pripremite smjesu za vlaženje biskvita (zagrijte mlijeko i u njemu otopite kakao).

3. Korak

Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Umutite 250 g slatkog vrhnja i stavite na hladno. Namočite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta; sir mascarpone miješajte s namazom od lješnjaka dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Zagrijte 50 ml slatkog vrhnja i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Dodajte u kremu i dobro promiješajte ručnim mikserom. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje.

4. Korak

Izrežite biskvit na dva jednaka sloja, a pritom obrežite gornji na veličinu promjera 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. Na kremu stavite manji biskvit i navlažite ga. Po želji ga ukrasimo namazom; premažite ga ostatkom kreme, a pritom pazite da najprije ispunite rub oko biskvita. Zagladite površinu kreme i stavite tortu u hladnjak da se ohladi.

5. Korak

Kad se krema ohladi, prelijte je čokoladnom glazurom. Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po mliječnoj čokoladi. Pričekajte jednu minutu i umiješajte u glatku kremu; pustite da se malo ohladi i prelijte po torti. Tortu vratite u hladnjak i pripremite čokoladu za ukrašavanje. Tamnu čokoladu i ulje otopite na pari. Ulijte rastopljenu čokoladu u malu dresir vrećicu i napravite malu rupu. Čokoladom iscrtajte crte po mliječnoj glazuri kako biste stvorili izgled poznate čokoladice.

6. Korak

Ostavite da se torta hladi najmanje 5 sati. Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,68 €
Ukupno:
33,12 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual