Iskoristi promo kodu WELCOME5 ✨

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta Pavlova sa zimskim voćem

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 11
 torta pavlova nazvana po slavnoj ruskoj balerini ani pavlovoj u osnovi je velika beze kora prelivena tucenim vrhnjem i vocem

Ako nikada prije niste probali tortu Pavlova, možda upravo pregledavate ovaj recept i razmišljate što je pak to? Torta Pavlova, nazvana po slavnoj ruskoj balerini Ani Pavlovoj, u osnovi je velika beze kora prelivena tučenim vrhnjem i voćem. Torta Pavlova izuzetno je popularna u Australiji, a polako ulazi i u američku i našu kulturu.

Priznajemo, torta Pavlova ubraja se u one torte čija je priprema zahtjevnija i za koju je načelno potrebno i poprilično slastičarskog umijeća. Ali ništa strašno! Pripremili smo vam par savjeta kako bi torta ispala točno onako kako treba.

Jaja istucite prije no što dodate šećer. Torta Pavlova sastoji se od beze kore i osim tučenih bjelanjaka ne sadrži nikakva druga sredstva za dizanje, pa se bjelanjci moraju dobro istući prije no što se dodaju drugi sastojci. Bjelanjke tucite dok ne dobijete mekani snijeg, a zatim dodajte šećer. Nastavite tući bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg. Beze se polako peče na niskoj temperaturi. Kako beze ne bi puknuo, mora se na niskoj temperaturi peći približno sat vremena, a potom se pećnica isključi i beze se još sat vremena ostavi u toploj pećnici. To će potpuno osušiti beze i pomoći mu da se ohladi bez pucanja. Torta Pavlova sastavlja se tek kad je beze potpuno hladan. Topli beze neće biti dovoljno čvrst, a tučeno vrhnje koje se dodaje kasnije postat će tekuće.

Važnu ulogu u pripremi imat će i BAM pasta od vanilije. Pasta od vanilije ne sadrži alkohol i pripremljena je od pravog ekstrakta Bourbon vanilije s Madagaskara uz dodatak sjemenki vanilije koje će slastici dati i atraktivan izgled.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta Pavlova sa zimskim voćem

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 11

Sastojci:

  • 4 bjelanjka
  • prstohvat soli
  • prstohvat vinskog kamena
  • 200 g šećera

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 80 °C. Na papiru za pečenje olovkom nacrtajte obris pekača promjera 20 cm. Okrenite papir i stavite ga na pladanj za kekse. Bjelanjke mikserom istucite u većoj zdjeli na velikoj brzini. Dodajte sol i vinski kamen. Tucite velikom brzinom dok ne dobijete meke vrhove. Postupno dodajte šećer dok se potpuno ne sjedini s ostalim sastojcima. 

2. Korak

Dobiveni beze žlicom stavite na papir za pečenje i stražnjom stranom velike žlice rasporedite ga po krugu koji ste ranije nacrtali. Žlicom napravite veliko udubljenje u sredini.

3. Korak

Pecite u pećnici 1 sat i 15 minuta, zatim isključite pećnicu i ostavite tortu Pavlova u pećnici još sat vremena. Tijekom tih sat vremena beze će se osušiti do kraja. Zatim ga izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.

4. Korak

Dok se beze hladi, pripremite preljev. U samostojećem mikseru s nastavkom za mućenje tucite vrhnje, šećer i BAM pastu od vanilije dok se ne formiraju mekani vrhovi. Premažite tortu Pavlova, zatim dodajte naranče, pistacije i glazuru s balzamičnim octom. Poslužite. Umjesto naranči možete dodati i jabuke, breskve ili neko drugo voće koje volite ili jednostavno dodati BAM preljeve.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,97 €
Ukupno:
19,70 €17,73 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual