BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta s džin-tonikom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 21
torta s dzin-tonikom

Ova torta podsjeća na ljeto i vrućinu, a idealna je i za proslave. Kremasta, prozračna i osvježavajuća. Torta s džin-tonikom prava je osvježavajuća poslastica. Torta se savršeno slaže s džin-tonikom, naročito kasno popodne pod suncem na terasi.


Izvrsna je i s ružičastim džinom i u kombinaciji s bobičastim voćem.


BAM savjet: prvo i najvažnije pravilo svakog slastičara trebalo bi biti: recepta se treba pridržavati od početka do kraja. Iako ti se to možda čini samorazumljivo, u praksi to obično nije slučaj. Nedjelja je popodne, dolaze nenajavljeni gosti, trgovine su zatvorene. U hladnjaku su dva jaja, u receptu tri.


Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.


U receptu piše da je potreban određen tip brašna koji nemamo kod kuće, pa se poslužimo onim koje imamo. Kad je riječ o potrebnim sastojcima, često se odlučimo zamijeniti ih „na svoju ruku” i na kraju se naljutimo jer desert nije ispao kao u receptu.


Sastojci recepta dovoljni su za 8 komada torte pečenih u kalupu promjera 18 cm.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 2 jaja (veličine M)
  • 60 g kristalnog šećera
  • 50 g glatkog brašna
  • sitno naribana kora 1 bio limete
  • 70 ml vode
  • 1 paketić limun šećera
  • 250 g sira mascarpone
  • 200 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 60 ml džina (ako upotrebljavamo ružičasti džin, 20 ml više)
  • 100 ml tonika
  • sok i korica 1 bio limete
  • 2 pumpice BAM paste od vanilije
  • 1 limun šećer
  • 80 g šećera u prahu
  • 3,5 listića želatine (tri i pol listića)
  • 20 ml džina
  • 120 ml tonika
  • 30 g šećera (odn. prema okusu)
  • kapljica jestive zelene boje
  • 2 listića želatine
  • kora limete ili nasjeckani listići metvice po želji

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. 10 minuta mutite jaja sa šećerom i koricom limete na najvećoj brzini. Prosijte brašno u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Pripremite otopinu šećera dok se biskvit peče. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2
Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Mascarpone pomiješajte s ostalim sastojcima dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Odvojite nekoliko žlica kreme, zagrijte je i u njoj otopite iscijeđene listiće želatine. Dodajte je dodajte ostatku kreme i dobro promiješajte. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje.
3
Prerežite biskvit na dva jednaka sloja. Izrežite gornji sloj na veličinu promjera od 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. Na kremu položite manji biskvit, navlažite ga i premažite ostatkom kreme tako da najprije ispunite rub oko biskvita. Zagladite površinu i stavite tortu u hladnjak da se krema ohladi i učvrsti.
4
Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Zagrijte džin, tonik i šećer u malom loncu da se šećer otopi. Dodajte boju i dobro promiješajte. Otopite iscijeđenu želatinu u toploj tekućini i hladite preljev dok ne postane mlak. Ohlađeni preljev pažljivo prelijte po kremi i stavite tortu u hladnjak na najmanje 4 sata.
5
Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
9,90 €8,91 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual