Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta s džin-tonikom

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 21
torta s dzin-tonikom

Ova torta podsjeća na ljeto i vrućinu, a idealna je i za proslave. Kremasta, prozračna i osvježavajuća. Torta s džin-tonikom prava je osvježavajuća poslastica. Torta se savršeno slaže s džin-tonikom, naročito kasno popodne pod suncem na terasi.


Izvrsna je i s ružičastim džinom i u kombinaciji s bobičastim voćem.


BAM savjet: prvo i najvažnije pravilo svakog slastičara trebalo bi biti: recepta se treba pridržavati od početka do kraja. Iako ti se to možda čini samorazumljivo, u praksi to obično nije slučaj. Nedjelja je popodne, dolaze nenajavljeni gosti, trgovine su zatvorene. U hladnjaku su dva jaja, u receptu tri.


Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.


U receptu piše da je potreban određen tip brašna koji nemamo kod kuće, pa se poslužimo onim koje imamo. Kad je riječ o potrebnim sastojcima, često se odlučimo zamijeniti ih „na svoju ruku” i na kraju se naljutimo jer desert nije ispao kao u receptu. Više trikova i savjeta za pripremu odlične torte možete pronaći ovdje.


Sastojci recepta dovoljni su za 8 komada torte pečenih u kalupu promjera 18 cm.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta s džin-tonikom

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 21

Sastojci:

  • 2 jaja (veličine M)
  • 60 g kristalnog šećera
  • 50 g glatkog brašna
  • sitno naribana kora 1 bio limete
  • 70 ml vode
  • 1 paketić limun šećera
  • 250 g sira mascarpone
  • 200 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 60 ml džina (ako upotrebljavamo ružičasti džin, 20 ml više)
  • 100 ml tonika
  • sok i korica 1 bio limete
  • 2 pumpice BAM paste od vanilije
  • 1 limun šećer
  • 80 g šećera u prahu
  • 3,5 listića želatine (tri i pol listića)
  • 20 ml džina
  • 120 ml tonika
  • 30 g šećera (odn. prema okusu)
  • kapljica jestive zelene boje
  • 2 listića želatine
  • kora limete ili nasjeckani listići metvice po želji

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 180 °C. 10 minuta mutite jaja sa šećerom i koricom limete na najvećoj brzini. Prosijte brašno u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Pripremite otopinu šećera dok se biskvit peče. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2. Korak Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Mascarpone pomiješajte s ostalim sastojcima dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Odvojite nekoliko žlica kreme, zagrijte je i u njoj otopite iscijeđene listiće želatine. Dodajte je dodajte ostatku kreme i dobro promiješajte. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte tučeno vrhnje.
3. Korak Prerežite biskvit na dva jednaka sloja. Izrežite gornji sloj na veličinu promjera od 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. Na kremu položite manji biskvit, navlažite ga i premažite ostatkom kreme tako da najprije ispunite rub oko biskvita. Zagladite površinu i stavite tortu u hladnjak da se krema ohladi i učvrsti.
4. Korak Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Zagrijte džin, tonik i šećer u malom loncu da se šećer otopi. Dodajte boju i dobro promiješajte. Otopite iscijeđenu želatinu u toploj tekućini i hladite preljev dok ne postane mlak. Ohlađeni preljev pažljivo prelijte po kremi i stavite tortu u hladnjak na najmanje 4 sata.
5. Korak Skinite prsten s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-8,97 KN (1,19 €)
Skupaj:
80,69 KN (10,71 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual