Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Ukrašavanje torti: švicarska krema od maslaca

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6
ukrasavanje torti: svicarska krema od maslaca

Pred vama je torta. I ponosno stojite ispred nje, znajući da su okusi savršeni. Ali kako bi torta bila još ljepša (a vi pred njom stajali još ponosnije), treba je ukrasiti. Ukrašavanje torti zadnji je i jedan od najvažnijih koraka. Torte se mogu ukrasiti na različite načine, a mi smo se ovaj put odlučili s vama podijeliti recept za pripremu švicarske kreme od maslaca. 


Priprema kreme od maslaca na europski način malo je složenija od američkog načina: kremu obično treba kuhati, a probleme često stvara i zagrijavanje šećera.


Lagana i ne preslatka švicarska krema od maslaca dobiva se tako da se bjelanjci i šećer zajedno kuhaju u vrućoj vodenoj kupelji dok se šećer ne otopi. Smjesa se zatim makne s vatre i miješa dok se ne dobiju čvrsti vrhovi. Kad se smjesa ohladi, postepeno treba dodavati maslac dok se ne dobije glatka glazura. Tako se dobije švicarska krema od maslaca. 


Ne smijemo zaboraviti ni BAM pastu od vanilije koja u ovom receptu ima dvostruku ulogu: zahvaljujući sjemenkama Bourbon vanilije daje ljepši izgled, a kao najčešće upotrebljavan začin u slastičarstvu osigurava da se svi sastojci savršeno sljube.


Rezultat je izuzeto svilenkasta krema od maslaca koja se lijepo može razmazati po torti i koju mnogi profesionalni slastičari preferiraju za ukrašavanje torti.


Sastojci su prikladni za tortu od tri sloja ispečenu u pekaču promjera 20 cm.


BAM savjet:
tortu najlakše možete ukrasiti preljevom tako da počnete od sredine i približavate se rubovima. Prelijevajte je dok ne potrošite sav preljev za tortu. Kad je torta prelivena, podignite je lopaticom i odstranite višak glazure tj. preljeva. Više savjeta o ukrašavanju torti možete pronaći ovdje.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Ukrašavanje torti: švicarska krema od maslaca

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak U zdjeli otpornoj na toplinu pomiješajte 6 bjelanjaka, 1¼ šalice šećera i prstohvat soli. Za dodatnu stabilizaciju dodajte ¼ žličice vinskog praška za pecivo. Posudu stavite na lonac s kipućom vodom – voda ne smije dodirivati dno posude. Lagano miješajte, povremeno mjereći temperaturu smjese termometrom sve dok temperatura ne bude između 50 i 60 °C. Ako nemate termometar, smjesu možete stisnuti s dva prsta: gotova je kad je vruća na dodir i kad između prstiju više ne osjećate granulirani šećer.
2. Korak Maknite posudu s vatre i miješajte električnim mikserom na srednjoj brzini dok se volumen ne utrostruči, zatim ohladite na sobnu temperaturu (ako upotrebljavate samostojeći mikser, kao nastavak stavite pjenjaču). Postupno dodajte omekšali neslani maslac, žlicu po žlicu. Ako smjesa povremeno izgleda kao svježi sir, ne brinite: nastavite mutiti i opet će se sjediniti.
3. Korak Dodajte 2 žličice BAM paste od vanilije i nastavite mutiti dok ne dobijete laganu i prozračnu smjesu.
1. Korak Krenete li dodavati maslac dok je beze još topao, on će se otopiti i glazura će postati juha. Ako se to dogodi, ne brinite, samo prestanite dodavati maslac i „jušnu” glazuru na tridesetak minuta stavite u hladnjak. Kad se malo ohladi, opet počnite miješati. Pustite da se glazura ponovno poveže, pa možete nastaviti dodavati omekšali maslac (ne smije biti premekan). Mnogi kuhari isto tako vole da za mućenje bjelanjaka kao nastavak na samostojećem mikseru upotrijebe pjenjaču, a za dodavanje maslaca lopaticu.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual