Sastojci:
- 6 bjelanjaka
- 225 g šećera
- prstohvat soli
- 1/2 žličice vinskog praška za pecivo
- 450 g maslaca
- 2 žličice BAM paste od vanilije
Pred vama je torta. I ponosno stojite ispred nje, znajući da su okusi savršeni. Ali kako bi torta bila još ljepša (a vi pred njom stajali još ponosnije), treba je ukrasiti. Ukrašavanje torti zadnji je i jedan od najvažnijih koraka. Torte se mogu ukrasiti na različite načine, a mi smo se ovaj put odlučili s vama podijeliti recept za pripremu švicarske kreme od maslaca.
Priprema kreme od maslaca na europski način malo je složenija od američkog načina: kremu obično treba kuhati, a probleme često stvara i zagrijavanje šećera.
Lagana i ne preslatka švicarska krema od maslaca dobiva se tako da se bjelanjci i šećer zajedno kuhaju u vrućoj vodenoj kupelji dok se šećer ne otopi. Smjesa se zatim makne s vatre i miješa dok se ne dobiju čvrsti vrhovi. Kad se smjesa ohladi, postepeno treba dodavati maslac dok se ne dobije glatka glazura. Tako se dobije švicarska krema od maslaca.
Ne smijemo zaboraviti ni BAM pastu od vanilije koja u ovom receptu ima dvostruku ulogu: zahvaljujući sjemenkama Bourbon vanilije daje ljepši izgled, a kao najčešće upotrebljavan začin u slastičarstvu osigurava da se svi sastojci savršeno sljube.
Rezultat je izuzeto svilenkasta krema od maslaca koja se lijepo može razmazati po torti i koju mnogi profesionalni slastičari preferiraju za ukrašavanje torti.
Sastojci su prikladni za tortu od tri sloja ispečenu u pekaču promjera 20 cm.
BAM savjet: tortu najlakše možete ukrasiti preljevom tako da počnete od sredine i približavate se rubovima. Prelijevajte je dok ne potrošite sav preljev za tortu. Kad je torta prelivena, podignite je lopaticom i odstranite višak glazure tj. preljeva. Više savjeta o ukrašavanju torti možete pronaći ovdje.