
Sastojci:
- pakiranje lisnatog tijesta
- 1/2 l slatkog vrhnja za šlag
- 1 krema od vanilije
- 0,8 l hladnog mlijeka
- malo ruma
- BAM tamna čokolada
- komadić maslaca
Upute za pripremu:
1
Otopljeno lisnato tijesto razvaljajte u približno dvije veličine kalupa i prerežite na pola. Prebacite ga u kalup i dobro izbockajte vilicom. Neka ide malo preko ruba jer se tijekom pečenja skupi. Pecite 10 minuta na 200 stupnjeva.
2
Kremu od vanilije pripremite prema uputama s ambalaže, odnosno pripremite je sami. Za još bolji okus dodajte malo ruma. U visokoj posudi utucite slatko vrhnje. S dodatkom biljnog vrhnja će biti još čvršća. Po potrebi, pečeno tijesto poravnajte nožem i sačuvajte obreske.
3
Jedan sloj tijesta narežite na kvadratiće. Tako kasnije čokoladna glazura neće pucati i kriške ćemo također lakše uzimati s pladnja. U kalup ili na pladanj stavite prvi list tijesta i namažite ga kremom od vanilije. Na nju nanesite vrhnje. Preporučeni omjer u visini nadjeva je 2/3 kreme i 1/3 vrhnja.
4
Pokrijte kvadratićima drugog lista lisnatog tijesta. Od eventualnih odrezaka tijesta i ostatka kreme te vrhnja si za bonus možete pripremiti i slasticu u lončiću. Čokoladu otopite s komadićem maslaca. Za svilenkasti sjaj možete dodati i par kapljica mlijeka.
5
Kremšnite prelijte čokoladnom glazurom i poravnajte površinu. Ostavite ih na hladnom nekoliko sati, a zatim poslužite.