BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Kako brzo omekšati maslac?

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 2 minute
dogodi li se i tebi da maslac prije upotrebe zaboravis zagrijati na sobnu temperaturu uz ovu brzu i jednostavnu metodu to vise nece biti problem

Dogodi li se i tebi da maslac prije upotrebe zaboraviš zagrijati na sobnu temperaturu? Uz ovu brzu i jednostavnu metodu to više neće biti problem.

Dogodi li se i vama da maslac prije upotrebe zaboravite zagrijati na sobnu temperaturu? Uz ovu brzu i jednostavnu metodu to više neće biti problem. Maslac je polazna osnova mnogih kolača i drugih slastica, stoga je važno pripremiti ga onako kako nalaže recept. Ali nebrojeno se puta dogodi da zaboravimo na maslac i na koraku gdje piše da maslac treba biti sobne temperature malo se smrznemo. Naravno, jednostavno smo zaboravili na to, slasticu smo počeli pripremati u zadnji čas i, naravno, nemamo vremena čekati da se maslac ugrije na sobnu temperaturu. Najprije se sjetimo da ga možemo zagrijati u mikrovalnoj pećnici, što ne bi bila loša ideja da ga mikrovalna pećnica ne zagrijava previše i na kraju potpuno otopi maslac. U takvom stanju maslac i šećer neće dati odgovarajuću teksturu, što može uzrokovati slastičarsku katastrofu.


Zašto maslac treba biti sobne temperature?


Maslac je kruta mast koja može zadržati zrak. Kada pomiješamo šećer i maslac te dobijemo kremastu strukturu, želimo da maslac upije i zadrži zrak. Tijekom pečenja taj se zarobljeni zrak širi i daje prozračnu slasticu. Ali ako je maslac hladan, sastojci će se teže sjediniti i rezultat će biti tvrda, grudasta glazura, zbita torta i slično. No, ako se maslac zagrije na sobnu temperaturu, sastojci se vrlo lako spajaju jer su topliji i stvaraju besprijekorno tijesto ujednačene teksture. Zlatno pravilo: glatko tijesto sa zarobljenim zrakom = slastica ujednačene teksture i odgovarajućeg okusa. Hladni sastojci ne povezuju se kako bi trebali.


Kako ubrzati zagrijavanje maslaca bez mikrovalne pećnice?


Ako želimo maslac sobne temperature, potrebno ga je na sobnu temperaturu zagrijati najmanje jedan sat prije upotrebe. Budući da često nemamo toliko vremena za pripremu slastice ili zaboravimo na vrijeme zagrijati maslac, postoji nekoliko trikova koji nam pomažu da sve obavimo na vrijeme. Jedan način: u posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu ulijte 500 ml vode. Vodu 2 minute zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici tako da postane vruća. Maslac stavite na tanjur prikladan za mikrovalnu pećnicu. Izvadite vruću vodu iz mikrovalne pećnice i u nju stavite maslac. Brzo zatvorite vrata mikrovalne pećnice. Maslac nemojte zagrijavati u mikrovalnoj pećnici ni na jednom programu, trik je u tome što će zagrijana okolina u pećnici omekšati maslac za desetak minuta.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual