Dobro znamo da nije bitan samo okus torte već i njen izgled. Na taj izgled naravno utječe i način na koji režemo tortu te kako ju poslužujemo. Kako ćemo narezati tortu ovisi i o njenom obliku, veličini, strukturi itd. Različite torte moramo tako rezati na različite načine. Kako biste sljedeći put tortu torto precizno i pravilno odrezali, za vas imamo nekoliko malih savjeta za rezanje torta standardnih oblika za koje možda još ne znate.
Prije no što počnete rezati, uvijek prebrojite koliko komada torte želite.
Tako ćete znati trebaju li komadi biti veći ili manji. Kada saznate broj, na torti lagano nožem označite gdje ćete zarezati.
Kako bi komadi torte bili lijepo narezani naravno vrlo je važan nož koji koristite.
Nož mora biti oštar i vruć. Zato dok režete uvijek uz sebe imajte šalicu vruće vode u koji ćete umakati nož tijekom rezanja. Naravno, nakon što ga izvadite iz vode, nož obavezno obrišite kako ne biste smočili tortu.
Torte s više slojeva
Pri rezanju torta s više slojeva koristimo dugi nož s tankom oštricom. Tortu zarežite nježno, počevši od sredine, laganim pokretom pile.
Rezanje kolača
Za rezanje prhkih kolača koristite nazubljeni nož. I kolače takvih oblika morate nježno rezati da ne izgube svoju prhkoću.
Rezanje pravokutnih torta
Kvadratne ili pravokutne torte uvijek režemo po širini torte te zatim napravimo usporedne linije. Tako će komadi biti jednakomjerni, a gosti zadovoljni.