Pravilna kombinacija odabranog voća i odabrane čokolade važna je za simfonijsko spajanje okusa. Ako si i ti čokoholičar (a tko nije?? :) ), onda će ovaj članak biti baš za tebe. U njemu ćemo ti otkriti najprimjerenije kombinacije okusa i nekoliko slatkih čokoladnih tajni.
Prije analize pojedine vrste čokolade i određenih vrsta voća, reći ćemo vam još ovo da je kombinacija voća i čokolade jedna od najomiljenijih i nebesko najboljih kombinacija u svijetu slastica i slaščičarstva. Opojne pomno odabrane kombinacije voća i čokolade nećeš zaboraviti tek tako.
Slatka kremasta bijela čokolada najbolje se spaja s kiselim voćem kao što su citrusi i određeno šumsko voće.
Budete li od ovog članka upili samo nekoliko riječi, zapamtite ovo: Slatka kremasta bijela čokolada najbolje se spaja s kiselim voćem kao što su citrusi i određeno šumsko voće. Kombinacije bijele čokolade i vrlo slatkog voća isto su tako božanstvene - melon, breskve. Tamna čokolada, poznata po svojoj gorčini, zbog neutralizacije okusa odlično se spaja s bananama i citrusima. Mliječna čokolada smatra se kombinacijom ostalih čokolada (bijele i tamne čokolade), stoga je primjerena za različito slatko i kiselo voće. Prvenstveno pazite da u kombinacijama sa svježim voćem vodite računa o njegovoj zrelosti, kiselosti, gorčini i sezoni. Upravo zbog toga većina čokomajstora za pripremu slastica i pralina koristi voćne piree koji jamče stabilan voćni okus.
Za bolji prikaz kombinacije voća + čokolade pogledajte donju tabelu.