Bez obzira na godišnje doba, čokoladni listići mogu biti lijep ukras ili dio dekoracije na našoj torti ili slastici. I vrlo ih je lako pripremiti. Sve što trebamo su svježi listići (preporučujemo onakve s više žilica jer će ostaviti ljepši otisak na čokoladi), pravu čokoladu, kist i nekoliko uobičajenih kuhinjskih pomagala.
Što nam je potrebno?
- Svježi listići –pustimo malo peteljke da ih možemo lakše uhvatiti
- Čokoladne kapljice – tamne, mliječne ili bijele
- Kist za nanošenje boje
- 1 ili više kuhača (ovisno koliko čokoladnih listića želimo pripremiti)
Postupak pripreme
- Pripremimo listove i pladanj s papirom za pečenje. Na pladanj stavimo kuhaču.
- Iznad vodene kupelji rastopimo čokoladne kapljice.
- Uzmemo list (najbolje da ga uhvatimo za peteljku odnosno kraj lista) i kistom nanesemo sloj čokolade na list.
- Listove s čokoladom odlažemo na kuhaču na pladnju kako bi naši stvrdnuti čokoladni listovi bili uvijenog oblikoga.
- Pustimo da se čokolada stvrdne u hladnjaku na 2 sata, zatim nježno odlijepimo listove od čokolade i naše čokoladno lišće je pripremljeno!
Pripremu možete pogedati i u video sadržaju dolje: