BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Pita od jabuka: kako napraviti najbolju?

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 2 minute
ovo ce biti apsolutno najbolja domaca pita od jabuka ikada pita od jabuka imat ce lijepu koricu od maslaca i njezni blago zacinjeni nadjev od jabuka

Ovo će biti apsolutno najbolja domaća pita od jabuka ikada! Pita od jabuka imat će lijepu koricu od maslaca i nježni, blago začinjeni nadjev od jabuka.

Slijedeći savjete i trikove u nastavku, vaša će pita od jabuka izgledati poput reklama. Imat će sjajnu puterastu koricu, a u nadjevu će se kriti mješavina raznih vrsta jabuka, začina, vanilije i kapljica rakije. Izrada pite od jabuka počinje odabirom jabuka.

Nepisano pravilo nalaže korištenje različitih vrsta jabuka. Neke vrste jabuka omekšaju brže, druge kasnije. Neke su jabuke trpkije, druge slađe. Međutim, ako kombinirate vrste jabuka, dobit ćete složeniji, ali u isto vrijeme i dublji okus.

1. Kakve jabuke koristimo da bi pita od jabuka bila ukusna?


Pitu od jabuka treba pripremiti s kombinacijom trpkih i slatkih jabuka.

Možemo koristiti:

  • Jabuke "Granny Smith": klasične zelene jabuke imaju predivan okus, ali tijekom toplinske obrade mijenjaju oblik i ostaju kašaste. U receptu koristite najviše dvije jabuke ove vrste i obavezno ih kombinirajte s ostalim vrstama koje će i nakon termičke obrade zadržati čvrst oblik. 
  • Jabuke "Jonagold": jabuke koje su plod križanja Golden Deliciousa i Jonathana, prekrasnog su aromatičnog okusa, slatke su i pečene zadržavaju svoj oblik. Pogodan za kombinaciju s Granny Smith.
  • Jabuke "Fuji": hrskava jabuka čvrstog oblika. Upravo pravi omjer slatkog i oporog. Pečenjem zadržava svoj oblik.
  • Jabuke "Golden Delicious": žute i slatke jabuke koje zadržavaju svoj oblik tijekom pečenja.

Izbjegavajte crvene vrste jabuka jer one zbog svoje teksture i okusa nisu prikladne za pripremu pite od jabuka.


2. Jabuke imamo, ali što je s tijestom?


Pita od jabuka poznata je po svom karakterističnom rešetkastom obliku koji joj daje dobro pripremljeno prhko tijesto. Ako radite vlastito prhko tijesto, a ne koristite verziju iz trgovine, predlažemo da ga napravite dan ili dva unaprijed. Mrvičasto tijesto će se dobro ohladiti prije pripreme pite od jabuka i tako će se lakše razvaljati.


3. Imamo jabuke i tijesto, ali što je s pripremom?


Imamo sve sastojke, pita od jabuka sada čeka pripremu. Odabrane jabuke ogulite, očistite i narežite te ih poškropite s malo limunova soka ili jabučnog octa da ne porumene. Pospite ih sa još malo brašna, šećera, cimeta, muškatnog oraščića i vanilije i ostavite da fil odstoji.

Zatim krećemo s pripremom tijesta. Pripremljene kuglice od prhkog tijesta izvadimo iz hladnjaka i zagrijavamo na sobnoj temperaturi desetak do petnaest minuta. Zatim tijesto razvaljamo i razvaljanim tijestom prekrijemo dno odabrane tepsije. Dodamo začinjene i propasirane jabuke. Ako jabuke budu malo gledale preko ruba tepsije nema problema, će se tijekom pečenja još malo stisnuti. Ako želimo, da naša pita od jabuka ima onu lijepo pečenu, fotogeničnu rešetku, pomažemo si aluminijskom folijom. Odrežimo komad folije dovoljno velik da pokrije cijelu pitu. U sredini proizvedenog poklopca napravimo rupu za ispuštanje pare. Potom pitu ispečemo prema uputama, ali u zadnjih 20 minuta pečenja maknemo foliju da i rubovi malo porumene.

Kompletan recept sa sastojcima i postupcima čeka OVDJE.

    Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

    Naruči sastojce uz 10% popusta:

    Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

    Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
    -0,99 €
    Ukupno:
    9,90 €8,91 €
    -0%

    O avtorju

    Urša R.
    Ustvarjalka vsebin
    Postani slastičarski majstor

    Postani slastičarski majstor

    Prijavi se na čoko e-časopis

    Prijavi se na čoko e-časopis

    Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
    Vijesti
    Recepti
    Aktual
    Vijesti
    Recepti
    Aktual