Pita od jabuka slastica je koja vas kombinacijom jabuka i prhkog tijesta vodi u jesensko-zimske dane. Pita od jabuka zahtijeva malo veću razinu spretnosti, ali to ne znači da ju je nemoguće pripremiti. Uz ovaj recept i osnovne sastojke koje vjerojatno već imate pri ruci, pita od jabuka sigurno će vam uspjeti.
Kako je bitno da struktura tijesta ne bude pretvrda, jako je važno odabrati odgovarajuće jabuke za nadjev. Pita od jabuka treba biti bogato nadjevena, ali oblik bi se trebao zadržati. Najbolji izbor za to bit će čvrste jabuke.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.
Što se tiče okusa, treba izbjegavati jabuke koje su samo slatke ili samo trpke, tj. one jednodimenzionalnog okusa. Najbolja je kombinacija odabrati jabuke koje su slatke i trpke. Takav odabir dat će uravnoteženiji okus, a pita od jabuka zadržat će svoj oblik. Preporučamo da upotrijebite jabuke Granny Smith ili Jonagold, a ne preporučujemo jabuke Gala ili Honey Crisp.
Dodatni BAM savjet: jabuke nemojte prekuhati, već ih posipajte začinima, pustite da puste sok, a zatim ih samo ocijedite. Jabuke će tako zadržati svoj oblik, što znači da se pita od jabuka neće razmočiti.
Umjesto pite od jabuka možete pripremiti i: