|
Povrće u slatkim jelima više nije samo trend, već i izvrsna prilika za poboljšanje nutritivne vrijednosti i okusa vaših omiljenih slastica. Posljednjih godina svjedoci smo sve većeg interesa za uključivanje povrća u deserte, što omogućuje ne samo inovativne kulinarske kreacije, već i mogućnost povećanja unosa hranjivih tvari. U ovom ćemo članku istražiti koje se vrste povrća mogu dodavati slasticama, kako to utječe na okus te koje su prednosti ovog kulinarskog trenda. Osim toga, podijelit ćemo recept za kolače s tikvicama i čokoladom koji je izvrstan primjer ovog pristupa.
Prednosti dodavanja povrća u deserte
Koje povrće najbolje ide u deserte?
Mnoge vrste povrća izvrsne su za uključivanje u deserte. Evo nekoliko primjera koji su se pokazali vrlo uspješnima:
Može li se u slasticama osjetiti okus povrća?
Pitanje hoće li se osjetiti okus povrća u desertu ovisi o vrsti povrća i načinu pripreme:
Recept: Čokoladni browniesi s tikvicama
Ako želite probati vegetarijanske deserte, ovaj recept za čokoladne kolače od tikvica odličan je izbor. Ovaj recept je jednostavan i omogućuje vam da zdrave tikvice uklopite u ukusne kolačiće.
Sastojci:
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 °C i pripremite manji pleh (cca 20x20 cm) obložen papirom za pečenje.
2. Tikvice sitno naribajte i stavite na papirnate ubruse da se djelomično ocijede.
3. U velikoj zdjeli pomiješajte naribane tikvice, jaje, tekuće kokosovo ulje i med dok se dobro ne sjedine.
4. U drugoj zdjeli pomiješajte integralno brašno, kakao, konzumni zaslađivač i prašak za pecivo. Ove sastojke postupno umiješajte u mokru smjesu uz cijelo vrijeme miješanja da dobijete glatku smjesu. Dodati vodu i miješati dok se ne postigne željena gustoća.
5. U masu ravnomjerno umiješati BAM crnu čokoladu bez dodatka šećera.
6. Ulijte smjesu u pripremljenu tepsiju i ravnomjerno rasporedite. Pecite oko 25 minuta, dok se ne stegne i dok se rubovi malo ne odmaknu od posude.
7. Kada su browniesi pečeni, ostavite ih da se potpuno ohlade u tavi prije nego što ih narežete na komade.
Uključivanje povrća u slastice odličan je način da poboljšate nutritivnu vrijednost i okus svojih omiljenih jela. Povrće ne samo da dodaje zanimljivu teksturu i prirodnu slatkoću, već također povećava hranjive tvari, pridonoseći uravnoteženijoj prehrani. Iskušavanjem recepata kao što su Chocolate Zucchini Brownies, možete otkriti koliko je lako uklopiti zdrave sastojke u slatka jela i uživati u izvrsnim rezultatima.