BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Sve što trebate znati o špric keksićih

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 2 minute
sve sto trebate znati o spric keksicih
Špric keksići su popularna slastica koju svi volimo. Lako se pripremaju i savršeno idu uz kavu ili čaj. Osim toga, domaći kolačići uvijek su dobrodošli jer daju svježinu i okus kakav kupovni teško mogu postići.

Špric keksići nisu samo ukusni, već imaju i bogatu povijest. U mnogim su zemljama postale simbol blagdana i obiteljskih okupljanja, gdje se recepti prenose s koljena na koljeno.

Sastojci i oprema:

Krenimo s osnovama. Tipično tijesto za lisnato tijesto uključuje brašno, maslac, šećer, jaja i ekstrakt vanilije. Rezač za kekse, koji dolazi u raznim oblicima i veličinama, također je ključan. Ovi alati omogućuju izradu kolačića zanimljivih i složenih oblika.Za vas smo pripremili jednostavan recept za brizgane kolačiće koje možete isprobati već danas

RECEPT: Špric keksići

Postupak pripreme:

Tijesto treba biti glatko i jednolično. Važno je da sastojci budu sobne temperature jer se tako lakše miješa. Zatim se tijesto puni u nastavak s bilo kojim nastavkom i ravnomjerno istiskuje na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne porumene

Varijacije i okusi:

Mogućnosti personalizacije mrskanih kolačića su gotovo beskrajne. Možete pripremiti jednu masu (recept iznad), a zatim dodati bilo koje sastojke koji će potpuno promijeniti kolačiće. Volimo kakao u prahu za čokoladnu verziju ili mljevene orahe za dodatnu teksturu. Neki recepti također uključuju začine poput cimeta, muškatnog oraščića ili đumbira. Za još zabavnije kreacije dodajte prehrambene boje

Dekoracija i posluživanje:

Mrskani kolačići idealni su za ukrašavanje. Za preljev možete koristiti glazuru od šećera i limunovog soka ili otopljenu čokoladu kojoj možete dodati mrvice ili druge ukrase

Savjeti i trikovi:

Jedan od ključeva uspjeha je da tijesto ne bude ni premekano ni pretvrdo. To utječe na lakoću prskanja i konačnu teksturu kolačića. Ako je tijesto premekano, kolačići će se raširiti po plehu. Ako je masa pretvrda, ne treba ih posipati po tepsiji. Također je važno ne namastiti tepsiju već koristiti papir za pečenje jer to može utjecati na pečenje kolačića.

Špric keksići su prekrasan spoj umjetnosti i kuhinje. Ovaj vam članak pruža osnovno znanje i inspiraciju za početak vaše avanture u svijetu prskalica. Uzmite si vremena, eksperimentirajte s okusima i oblicima, i što je najvažnije – uživajte u procesu pečenja i dijeljenja ovih ukusnih poslastica!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual