BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

BAM Ambasadori

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Keksi s maslacem

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h 40 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 8
keksi s maslacem

Još jedan recept za ukusne kolačiće koje svi vole. Priprema ovih keksa traje nešto duže, ali se svakako isplati! Ako se receptu doda malo više brašna, masa je prikladna i za keksomat.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Keksi su obogaćeni rumom i pastom od vanilije BAM, a obliveni su čokoladom i uvaljani u krokant od lješnjaka – premaz, posip i aroma kolačića mijenjaju se po ukusu, a za čokoladnu verziju treba dio brašna zamijeniti kakaom. Od sastojaka iz recepta možemo pripremiti 50 keksa.

Umjesto keksa s maslacem, možemo pripremiti i:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

za kolačiće:

  • 5 g praška za pecivo
  • 360 g glatkog brašna
  • 1 jaje (razred veličine M)
  • 2 čepa ruma
  • 1 prstohvat BAM paste od vanilije
  • sitno naribana kora bio limuna
  • 130 g šećera u prahu
  • 250 g mekanog maslaca

Upute:

priprema:

1
U posudi stojećeg miksera s nastavkom za mućenje (pjenjačom) na najvećoj brzini umutite mekani maslac (najmanje 7 minuta) dok ne poprimi teksturu kreme, dodajte šećer i umutite sve u rahlu kremu (još 5 minuta). Smanjite brzinu i dodajte koricu limuna, rum, pastu od vanilije i jaje. Miješajte dok se sastojci dobro ne povežu.
2
Zamijenite pjenjaču trokutastim nastavkom za miješanje. U smjesu žlicom dodajte brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo.
3
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Napunite dresir vrećicu s velikim nastavkom u obliku zvijezde smjesom i na pekač obložen papirom za pečenje istisnite vjenčiće promjera 4 do 5 cm. Prije pečenja pekač s tijestom stavite na 20 minuta u hladnjak – tijesto ide u pećnicu hladno, to je vrlo važno; inače će se kolačići prilično raširiti tijekom pečenja. Kekse pecite oko 9 minuta ili dok uz rub ne dobiju zlatno smeđu boju. Budući da se pećnice međusobno razlikuju, preporučujem da najprije ispečete jedan kolačić kako biste zaključili koje vam vrijeme pečenja odgovara.
4
Širokim nožem za kolače premjestite pečene kolačiće na rešetku dok se potpuno ne ohlade.
5
Kolačiće ukrasite po želji.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
9,90 €8,91 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual