BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Zašto dodati sol u kekse i peciva

  • Vrijeme čitanja Vrijeme čitanja: 1 minuta
zasto dodati sol u kekse i peciva

Sol je je u kulinarici od ključne važnosti, a ponekad nije najjasnije zašto ju dodajemo slatkoj hrani, kao što su na primjer keksi i peciva.

Sol je u kulinarici od velikog značaja, no ponekad nije baš jasno zašto ju dodajemo jelima koje su slatke, kao što su na primjer keksi i peciva. Sol poboljšava okus slatkih i pikantnih jela i svakako je neizostavan sastojak svake kuhinje! Ima puno različitih svrha, a mi ćemo se usredotočiti samo neke od njih.

Sol jača okus

Prva svrha dodavanja soli u jela jest naglašavanje njihovog okusa. Sol naime balansira jelo i jača njegov okus. Obično jela koja su pakirana sadrže veliku količinu soli zbog pomanjkanja prirodnog okusa jela ali i zbog produljenja roka uporabe.

Jačanje glutenskih vlakana

Sol već i po prirodi pomaže jačati glutenska vlakna, ona postaju moćnija zbog čega se naše slastice mogu ljepše oblikovati.

Boja

Još jedna svrha korištenja soli jest bojanje jela. Sol potpomaže da vaše slastice ljepše potamne. To je posebice dobrodošlo kod pečenje kroasana, muffina jer im sol daje lijepu zlatnu boju.

Kemijska reakcija

Sol dodavanjem u masu naravno utječe i na samu strukturu jela i reakcije koje se odvijaju unutar mase, sol naime te reakcije usporava.

Sada znate da je sol itekako važna za pečenej slastica, stoga na nemojte zaboraviti na nju.

Probajte i božanstvenu tamnu čokoladu u kombinaciji sa solnim cvijetom iz Piranskih solina >>

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual