Iskoristi promo kodu WELCOME5 ✨

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Puding od riže

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 10
puding od rize

Pahuljasti puding od riže uvijek je užitak. Puding od riže je jednostavan za pripremu. Ono što je najbolje kod pudinga od riže je to što je jednostavan, nekompliciran za pripremu i nije nezdrav ako mu ne dodate ''pola tone šećera''. Baza je mliječna riža, ali riža okruglog zrna (arborio) je najbolja i treba je uvijek dobro isprati prije kuhanja. Kako namaz od riže ne bi bio presuh, uvijek pazite da mliječna riža bude dovoljno tekuća dok je još topla, jer će riža upiti tekućinu dok se hladi. Pecite oko 40 minuta. Ovisno o tome koliko želite zlatnožutu koricu na vrhu pudinga, predlažemo da puding pečete zadnjih 10 minuta samo na vrhu kako bi korica još više došla do izražaja. No, ako vam se ribana riža previše "vruće", možete je zapeći nekoliko minuta u foliji. Puding od riže možete poslužiti topao ili hladan.

Može se čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku najmanje tri dana ili zamrznuti i nakratko odmrznuti u mikrovalnoj ili klasičnoj pećnici kada se zaželite autentičnog deserta.

BAM SAVJET: Ostavite puding od riže da se ohladi jednu liru i poslužite ga. Možete ga preliti umakom od malina i ukrasiti listićima svježe mente. BAM preljev malina sa 70% malina je osvježavajući i ima pravu količinu slatkoće da oduševi i najzahtjevnije sladokusce. Nema ničeg boljeg od bombastičnog preljeva i spoja mekih, svilenkastih i kiselkastih okusa poput voćnog preljev se upija u pore između riže, zrna.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Puding od riže

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 10

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Zakuhajte mlijeko sa soli i pastom od vanilije, dodajte opranu rižu (najbolje arborio rižu okruglog zrna) i lagano kuhajte na laganoj vatri (oko 30 minuta). Bitno je da riža ne bude suha, već dovoljno tekuća da zadrži svoju sočnost dok se peče u pećnici.
2. Korak Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. U većoj zdjeli pomiješajte žumanjke sa šećerom i naribanom koricom limuna. Sastojke dobro izmiješajte električnom miješalicom dok smjesa ne bude potpuno glatka. Zatim u smjesu dodajte omekšali maslac i mutite električnom miješalicom dok se maslac potpuno ne sjedini s ostalim sastojcima. Posebno tucite bjelanjke dok ne postanu čvrsti snijeg.
3. Korak Mliječnu rižu ohlađenu na sobnoj temperaturi dodajte u zdjelu sa žumanjcima. Lagano promiješajte kuhačom ili žlicom da se svi sastojci sjedine. Potom nježnim kružnim pokretima postupno umiješajte šlag pazeći da smjesa zadrži volumen i da se krema što ravnomjernije rasporedi.
4. Korak Smjesu ravnomjerno rasporedite po tepsiji koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 °C oko 40 minuta. Želite li da vaša štrudla od riže ima deblju i hrskaviju koru, predlažemo da rižin puding pečete zadnjih 10 minuta samo na vrhu kako bi korica još više došla do izražaja. Ako vidite da je riža već posmeđila, pokrijte je aluminijskom folijom na nekoliko minuta kako ne bi ''zagorjela'' do kraja kuhanja.
5. Korak Rižin namaz narežite na jednake kockice. Po želji se možete poigrati i drugim oblicima, koristeći kalupe za biskvite (ako nemate, možete koristiti i staklenku većeg promjera).

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
9,90 €8,91 €
-10%

O autoru

Teja K.
Vsebinski marketing
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual