Sastojci:
- 250g riže okruglog zrna (arborio)
- 1½ l punomasnog mlijeka
- prstohvat soli
- ½ žličice BAM paste od vanilije
- 100g sećera
- 50g maslaca
- ½ žličice limunove korice
- 5 jaja
- BAM vanilin šećer s pravom vanilijom
- BAM preljev malina
Pahuljasti puding od riže uvijek je užitak. Puding od riže je jednostavan za pripremu. Ono što je najbolje kod pudinga od riže je to što je jednostavan, nekompliciran za pripremu i nije nezdrav ako mu ne dodate ''pola tone šećera''. Baza je mliječna riža, ali riža okruglog zrna (arborio) je najbolja i treba je uvijek dobro isprati prije kuhanja. Kako namaz od riže ne bi bio presuh, uvijek pazite da mliječna riža bude dovoljno tekuća dok je još topla, jer će riža upiti tekućinu dok se hladi. Pecite oko 40 minuta. Ovisno o tome koliko želite zlatnožutu koricu na vrhu pudinga, predlažemo da puding pečete zadnjih 10 minuta samo na vrhu kako bi korica još više došla do izražaja. No, ako vam se ribana riža previše "vruće", možete je zapeći nekoliko minuta u foliji. Puding od riže možete poslužiti topao ili hladan.
Može se čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku najmanje tri dana ili zamrznuti i nakratko odmrznuti u mikrovalnoj ili klasičnoj pećnici kada se zaželite autentičnog deserta.
BAM SAVJET: Ostavite puding od riže da se ohladi jednu liru i poslužite ga. Možete ga preliti umakom od malina i ukrasiti listićima svježe mente. BAM preljev malina sa 70% malina je osvježavajući i ima pravu količinu slatkoće da oduševi i najzahtjevnije sladokusce. Nema ničeg boljeg od bombastičnog preljeva i spoja mekih, svilenkastih i kiselkastih okusa poput voćnog preljev se upija u pore između riže, zrna.