
Sastojci:
- 180 g brašna
- 25 g šećera
- 2 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat cimeta
- prstohvat soli
- 2 srednje zrele banane
- 240 ml mlijeka
- 2 velika jaja
- 60 ml ulja
- BAM orašasti banana namaz
Na pultu u zdjeli s voćem stoje prezrele banane, a vi se pitate kamo s njima? Znamo. Evo recepta za pahuljaste američke palačinke s bananom.
No, kako bi američke palačinke od banane bile stvarno pahuljaste, slijedite nekoliko BAM savjeta. Nemojte previše miješati tijesto za palačinke. Nakon što ste pomiješali sastojke iz recepta, miješanje je završeno. Ako ostane grudvica u masi, ne brinite. Američke palačinke će zbog toga biti još ukusnije.
Ostavite tijesto da malo odstoji nakon miješanja. Ovo nije striktno pravilo, ako ste jako u žurbi, možete preskočiti ovaj dio.
No, ako imate barem desetak minuta slobodnog vremena, iskoristite ih i ostavite tijesto za američke palačinke da odstoji. To daje glađu i ujednačeniju teksturu, a također pomaže u popuštanju razvoja glutena, čineći palačinke lakšim i pahuljastim.
Palačinke se ne smiju pržiti. Ako koristite tavu, papirnatim ručnikom utrljajte malo biljnog ulja (maslac je također dobar, ali pazite da ne zagori).
Za ukusno zapečenu vanjštinu i ujednačen oblik, palačinke će trebati vruće i ravnomjerno zagrijane. Stručni savjet za kuhanje: Kako biste testirali temperaturu površine za kuhanje, pospite je nekoliko kapi hladne vode.
Kapljice bi trebale cvrčati i plesati prije nego što nestanu. Ako odmah ispare, tava je prevruća i palačinke će zagorjeti. Ako ne zacvrče, tava je prehladna i palačinke će ostati blijede.
Kako biste američkim banana palačinkama dali pravi "banana" okus, dodajte BAM orašasti banana namaz. BAM nutty banana je namaz od indijskih oraha i banane. Kombinacija prženih indijskih oraščića, prženih američkih oraha, cimeta i banane stvara namaz koji će savršeno obogatiti okus američkih palačinki.
No ako vam okus banane nije najdraži, možete napraviti klasične, ali ipak rahle američke palačinke. Recept čeka ovdje.