BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Prozračne američke palačinke

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 7
prozracne americke palacinke

Prozračne američke palačinke po ovom receptu bit će vaš novi najbolji recept za američke palačinke koji možete pronaći. Američke palačinke pripremit ćemo od samo šest sastojaka, a priprema će nam oduzeti samo dvije minute. Rezultat će, međutim, biti izdašne i prozračne američke palačinke. Ovo može biti vaš sljedeći recept za doručak ili međuobrok za cijelu obitelj.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Kako bi američke palačinke bile stvarno dobre i prozračne, važno je pridržavati se nekoliko osnovnih pravila. Nemojte previše miješati tijesto. Kad se mokri sastojci dodaju u suhe, miješajte tek toliko da se sjedine. Prekomjernim miješanjem gluten u brašnu može stvoriti elastične glutenske niti i tako ćete dobiti gustiju teksturu koja se više mora žvakati.

Prije upotrebe ugrijte jaja na sobnu temperaturu. Prije pripreme američkih palačinki ostavite da smjesa nekoliko minuta odstoji.

Američke palačinke mogu se poslužiti s BAM namazima.

Uz američke palačinke mogu se poslužiti i prozračni vafli.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Prozračne američke palačinke

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 7

Sastojci:

  • 135 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 žlice šećera
  • 130 ml mlijeka
  • 1 veliko jaje
  • 2 žlice maslaca

Upute za pripremu:

1. Korak U veću zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. U posebnoj posudi ili vrču lagano pomiješajte mlijeko i jaje, pa umiješajte otopljeni maslac.
2. Korak Mliječnu mješavinu ulijte u mješavinu od brašna i tucite vilicom dok ne dobijete glatku masu. Sve grudice ubrzo će nestati uz malo miješanja. Ostavite tijesto da nekoliko minuta odstoji.
3. Korak Na srednjoj vatri ugrijte tavu s uljem protiv prianjanja te dodajte komadić maslaca. Kad se otopi, dodajte mjericu tijesta (ili dvije ako vam je tava dovoljno velika da ispečete dvije palačinke odjednom). Činit će se jako gusto, ali tako mora biti.
4. Korak Pričekajte da se na vrhu palačinke počnu stvarati mjehurići, a zatim je okrenite i pecite dok obje strane ne porumene, a palačinka ne naraste do oko 1 cm do 1,5 cm debljine.
5. Korak Ponavljajte dok ne potrošite sve tijesto. Poslužite s pravim javorovim sirupom i dodatnim maslacem. Možete dodati i BAM namaze ili čokoladni preljev.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual