Sastojci:
- 175 kg neslanog maslaca
- 115 g BAM tamne čokolade
- 400 g šećera
- 3 velika jaja na sobnoj temperaturi
- 2 žličice BAM paste od vanilije
- 85 g BAM kakaa u prahu
- 125 g višenamjenskog brašna
- 1 žličica soli
- 120 g nasjeckanih oraha
- 180 g BAM mliječne čokolade
Upute za pripremu:
1
Zagrij pećnicu na 180 °C. Pekač obloži papirom za pečenje i lagano preklopi rubove, jer je tako lakše izvaditi pečene brownieje prelivene karamelom.
2
Iznad vodene kupke otopi maslac i 1/3 BAM tamne čokolade. U otopljenu čokoladu dodaj šećer i miješaj dok se potpuno ne otopi. Zatim dodaj jaja i BAM pastu od vanilije i miješaj sve dok ne dobiješ ujednačenu smjesu. Smjesa će poprimiti svjetlosmeđu boju.
3
Dodaj BAM kakao u prahu, brašno, sol, preostalu BAM tamnu čokoladu i BAM mliječnu čokoladu. Miješaj lopaticom sve dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Nemoj se prestrašiti, smjesa će biti jako gusta, a tako i treba biti.
4
Smjesu ulij u pripremljeni pekač i peci 30 minuta. Provjeri je li tijesto pečeno s pomoću čačkalice. Ako čačkalicu zabodeš u tijesto i ono je mokro, tijesto još nije pečeno. Ostavi ga u pećnici i ponavljaj test čačkalicom svake dvije minute. Kad se tijesto ispeče, čačkalica će biti suha.
5
Izvadi pečene brownije iz pećnice i još vruće ih prelij pakovanjem BAM slane karamele. Po želji ih možeš posuti morskom soli. Pripremljene i prelivene brownieje dobro ohladi (možeš ih staviti na sat-dva u hladnjak), a zatim ih nareži. Ne zaboravi ih narezati na male kocke jer su vrlo bogatog okusa. Dobar tek! ;)