Cheesecake i čokoladni ganache
Vrijeme pripreme:
30 min
Zahtjevnost:
2
Broj sastojaka:
11
|
|
Cheesecake je slastica koja se sasvim jednostavno priprema! Priprema će biti brza, a osnovnu kremu za cheesecake možete preliti BAM preljevima ili po našem receptu pripremiti čokoladni ganache i ohlađeni ganache preliti preko cheeesecake kreme.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta.
Cheesecake je zabavna slastica koju možete poslužiti kad vam ponestane vremena i ne želite uključivati pećnicu jer osmislili smo recept za cheesecake u kojem nema pečenja. Sama priprema oduzet će vam samo 30 minuta. Za pripremu potrebno je samo par dobro poznatih sastojaka. Cheesecake možete poslužiti i u čaši, a ako se odlučite za takvu pripremu, potrebne su vam lijepe čašice.
Možemo i malo „varati” tijekom pripreme te za cheesecake upotrijebiti BAM mješavinu za cheesecake. Mješavina će dati ukusnu, prozračnu i laganu cheesecake kremu, bez pečenja. Priprema je vrlo jednostavna jer se mješavina jednostavno pomiješa s vodom i tučenim slatkim vrhnjem.
Cheesecake se sastoji od tri sloja. Prvi sloj sastoji se od drobljenih keksa i gotovo da ne zahtijeva dodatna pojašnjenja. Sve što nam treba su mrvice keksa i maslac te ćemo uz malo hlađenja dobiti najbolju podlogu od keksa za cheesecake.
Slijedi cheesecake krema. Najprije istucite slatko vrhnje. Tucite ga dok ne nastanu čvrsti vrhovi. Stavite na hladno, izmiješajte sve preostale sastojke i miješajte dok se ne sjedine. Na kraju dodajte tučeno vrhnje. Jako je važno dobro istući vrhnje jer dobro tučeno vrhnje daje cheesecakeu prozračnu i kremastu teksturu.
Nastavljamo na posljednji, ali ne i manje važan korak, a to je preljev. Ovaj smo se put odlučili za čokoladni ganache. Čokoladni ganache u prijevodu znači mješavina čokolade i toplog slatkog vrhnja u omjeru 1:1. Ganache, pomiješan do glatke, svilenkaste i sjajne teksture, osnovni je sastojak u kuhinji svakog slastičara ili slastičarke. Čokoladni ganache nije samo brz i jednostavan za pripremu, već oduševljava i njegova svestrana upotreba. Čokoladni ganache možemo upotrijebiti kao nadjev, preljev, namaz, glazuru ili sloj u torti.