Iskoristi promo kodu WELCOME5 ✨

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Cheesecake i čokoladni ganache

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 11
cheesecake i cokoladni ganache

Cheesecake je slastica koja se sasvim jednostavno priprema! Priprema će biti brza, a osnovnu kremu za cheesecake možete preliti BAM preljevima ili po našem receptu pripremiti čokoladni ganache i ohlađeni ganache preliti preko cheeesecake kreme. 

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta.

Cheesecake je zabavna slastica koju možete poslužiti kad vam ponestane vremena i ne želite uključivati pećnicu jer osmislili smo recept za cheesecake u kojem nema pečenja. Sama priprema oduzet će vam samo 30 minuta. Za pripremu potrebno je samo par dobro poznatih sastojaka. Cheesecake možete poslužiti i u čaši, a ako se odlučite za takvu pripremu, potrebne su vam lijepe čašice. 

Možemo i malo „varati” tijekom pripreme te za cheesecake upotrijebiti BAM mješavinu za cheesecake. Mješavina će dati ukusnu, prozračnu i laganu cheesecake kremu, bez pečenja. Priprema je vrlo jednostavna jer se mješavina jednostavno pomiješa s vodom i tučenim slatkim vrhnjem.

Cheesecake se sastoji od tri sloja. Prvi sloj sastoji se od drobljenih keksa i gotovo da ne zahtijeva dodatna pojašnjenja. Sve što nam treba su mrvice keksa i maslac te ćemo uz malo hlađenja dobiti najbolju podlogu od keksa za cheesecake. 

Slijedi cheesecake krema. Najprije istucite slatko vrhnje. Tucite ga dok ne nastanu čvrsti vrhovi. Stavite na hladno, izmiješajte sve preostale sastojke i miješajte dok se ne sjedine. Na kraju dodajte tučeno vrhnje. Jako je važno dobro istući vrhnje jer dobro tučeno vrhnje daje cheesecakeu prozračnu i kremastu teksturu.

Nastavljamo na posljednji, ali ne i manje važan korak, a to je preljev. Ovaj smo se put odlučili za čokoladni ganache. Čokoladni ganache u prijevodu znači mješavina čokolade i toplog slatkog vrhnja u omjeru 1:1. Ganache, pomiješan do glatke, svilenkaste i sjajne teksture, osnovni je sastojak u kuhinji svakog slastičara ili slastičarke. Čokoladni ganache nije samo brz i jednostavan za pripremu, već oduševljava i njegova svestrana upotreba. Čokoladni ganache možemo upotrijebiti kao nadjev, preljev, namaz, glazuru ili sloj u torti.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Cheesecake i čokoladni ganache

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 11

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Otopite maslac. Umiješajte mrvice keksa. Smjesa će biti slična mokrom pijesku. Smjesom napunite odabrani pekač i pokušajte ga vilicom što više pritisnuti uz rub pekača. Ostavite na hladnom. Umutite dobro ohlađeno slatko vrhnje. Tucite dok se na vrhnju ne pojave čvrsti vrhovi. Ostavite na hladnom. Zatim na srednjoj brzini mutite krem sir, šećer, kiselo vrhnje, limunov sok i BAM pastu od vanilije dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Pazite da u smjesi ne bude velikih grudica krem sira. Ako ima grudica, tucite dok smjesa ne postane glatka. Tučeno slatko vrhnje lagano pomiješajte sa smjesom od krem sira. Na podlogu od keksa ravnomjerno rasporedite cheesecake kremu. Pustite da se cheesecake hladi još najmanje dva sata. Ako za pripremu cheesecake nadjeva upotrebljavate BAM smjesu za cheesecake, slijedite upute na poleđini pakiranja.
2. Korak Slatko vrhnje zagrijte skoro do vrenja. Zatim BAM tamnu čokoladu prelijte toplim vrhnjem i ostavite da odstoji 2 – 3 minute. Potom miješajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi. Ostavite čokoladni ganache da se malo ohladi, a zatim ga prelijte preko ravnomjerno raspoređene kreme za cheesecake. Potom poslužite.
3. Korak Tučeno slatko vrhnje lagano pomiješajte sa smjesom od krem sira. Na podlogu od keksa ravnomjerno rasporedite cheesecake kremu. Pustite da se cheesecake hladi još najmanje dva sata. Ako za pripremu cheesecake nadjeva upotrebljavate BAM smjesu za cheesecake, slijedite upute na poleđini pakiranja.
1. Korak Slatko vrhnje zagrijte skoro do vrenja. Zatim BAM tamnu čokoladu prelijte toplim vrhnjem i ostavite da odstoji 2 – 3 minute. Potom miješajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi. Ostavite čokoladni ganache da se malo ohladi, a zatim ga prelijte preko ravnomjerno raspoređene kreme za cheesecake. Potom poslužite.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual