BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna delicija kojoj nećete moći odoljeti!

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 13
cokoladna delicija kojoj necete moci odoljeti

I vi spadate među čokoholičare koji obožavaju čokoladne kolače, ali se ne usuđuju krenuti sami u izradu istih? U tom slučaju je ovaj recept za izvrsnu čokoladnu tortu, koja je vrlo jednostavna za pripremu, savršen za vas!

Pribor: 

- tava

- džezva

- veća vatrostalna posuda

- plastična posuda

- ručna metlica

- papir za pečenje

- pladanj

- čačkalica

- manja vatrostalna posuda

- poklopac

- kuhača

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna delicija kojoj nećete moći odoljeti!

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 13

Sastojci:

  • prstohvat soli
  • 1 šalica slatkog vrhnja

Upute za pripremu:

1. Korak U tavi zagrijte maslac i otopite instant kavu u 3,5 dl vrele vode.
2. Korak Zagrijani maslac, čokoladu i vruću kavu miješajte zajedno u vatrostalnoj posudi dok se sastojci ravnomjerno ne pomiješaju. Umiješajte šećer ručnom metlicom sve dok se potpuno ne spoji sa ostalim sastojcima. Dodajte ručno tučena jaja i ekstrakt vanilije te tucite sve dok se sastojci temeljito ne izmiješaju.
3. Korak Pomiješajte u plastičnoj posudi višenamjensko brašno, prašak za pecivo, kakao u prahu i dodajte prstohvat soli, te tu mješavinu pomiješajte ručnom metlicom skupa s čokoladnom smjesom u drugoj posudi. Primijetit ćete da je tijesto u ovoj fazi još uvijek tekuće, neka vas to ne buni, nemojte misliti da ste preskočili kakav korak u postupku.
4. Korak U posudu za pečenje stavite papir za pečenje i ulijte tijesto. Pecite na temperaturi od 170 ° C oko sat vremena. Da li je torta pečena provjerite čačkalicom tako da ju zabodete u sredinu tijesta. Ako se komadići tijesta zalijepe za čačkalicu onda tijesto još nije pečeno . Ako je čačkalica potpuno suha ili se na nju zalijepe vrlo mali suhi komadići tijesta, onda je tijesto pečeno. Pričekajte oko 20 minuta, a zatim izvadite tijesto iz pećnice da se potpuno ohladi.
5. Korak Dok je tijesto hladi, možete pripremiti čokoladnu kremu pomoću koje će vaša čokoladna slastica postati potpuna. Slatko vrhnje, u maloj vatrostalnoj posudi, na štednjaku povremeno promiješajte kuhačom i pričekajte da zakuha. Čim počne vrenje, maknite posudu sa štednjaka i u nju istresite čokoladne kapljice te miješajte dok sve kapljice ne budu pokrivene vrhnjem.
6. Korak Pokrijte dobivenu smjesu poklopcem da zadržite toplinu u posudi. Ostavite da stoji 5 minuta. Zatim otkrijte posudu i pomiješajte metlicom čokoladne kapljice u sredini posude. Zaustavite se kada mješavina postane potpuno glatka i pretvori se u baršunastu čokoladnu kremu. Ostavite stajati na sobnoj temperaturi (oko 20 ° C) 15 minuta, a zatim možete početi ukrašavati tortu.
7. Korak Izrada čokoladne torte nije toliko zahtjevna koliko se čini na prvi pogled. Štoviše, njena priprema može biti vrlo jednostavna i prikladna za početnike u kuhinji. Dodatna prednost jest da ova izvrsna i brzo pripremljena čokoladna slastica u hladnjaku može trajati i do 5 dana. Naravno, to također ovisi o tome hoćete li joj se moći oduprijeti. Dobar tek!
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual