Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna rolada s malinama

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 50 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 15
rolada skriva njeznu kremu od mlijecne cokolade dok joj svjezinu daju marmelada od malina i svjeze maline

Volim rolade jer se s njima može beskonačno eksperimentirati! Uz malo vježbe savijanje tijesta možete imati u malom prstu, a možete ga napuniti bilo čime. Rolada skriva nježnu kremu od mliječne čokolade, dok joj svježinu daju marmelada od malina i svježe maline. Završni dodir daje glazura od mliječne čokolade s dodatkom liofiliziranih malina, a u okus se najbolje uvjerite sami.

Recept za Snickers roladu možete pronaći ovdje. Sastojci recepta su dovoljni za 12 komada.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna rolada s malinama

  • Vrijeme pripreme: 50 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 15

Sastojci:

  • 100 g BAM mliječne čokolade
  • 150 g sira mascarpone
  • 100 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 15 g svježih malina
  • 4 žlice kvalitetne marmelade od malina (najmanje 50 % sadržaja voća)

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Mutite jaja sa šećerom na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom i praškom za pecivo u smjesu od jaja i nježno promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 38 x 30 cm (unutarnje mjere standardnog pekača), koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Dvaput udarite pekačem o radnu površinu da se riješite većih mjehurića zraka i pecite 7 minuta.

2. Korak

Na radnu površinu stavite čistu kuhinjsku krpu. Gornju stranu pečenog biskvita odmah položite na krpu i savijte ga po dužini u roladu s pomoću krpe i papira. Pustite da se ohladi dok ne postane mlako.

3. Korak

Na pari otopite mliječnu čokoladu; umutite slatko vrhnje. Promiješajte sir mascarpone dok ne dobijete ujednačenu smjesu i dodajte mu otopljenu čokoladu. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine i na kraju dodajte istučeno vrhnje lopaticom.

4. Korak

Odmotajte biskvit i skinite papir za pečenje (na kojem se pekao biskvit). Biskvit potpuno premažite marmeladom od malina; žlicom rasporedite čokoladnu kremu po marmeladi i ravnomjerno je premažite širokim nožem za kolače, a pritom ostavite nepremazan rub od 5 cm (u suprotnom će krema na kraju iscuriti zbog savijanja). Uz rub tijesta gdje savijamo roladu potisnite svježe maline u kremu, a tijesto čvrsto savijte u roladu uz pomoć donjeg papira za pečenje. Zamotajte roladu u plastičnu foliju i stavite u hladnjak da se dobro ohladi i učvrsti.

5. Korak

Ohlađenu roladu stavite na rešetku i prelijte glazurom: vrhnje zavrijte i prelijte preko čokolade. Pričekajte jednu minutu, a zatim umiješajte u glatku kremu. Dodajte još ulja i nasjeckane liofilizirane maline i ponovno promiješajte. Polako polijevajte glazuru duž rolade i pustite je da teče po stranama. Vratite roladu u hladnjak da se preljev učvrsti.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,94 €
Skupaj:
17,46 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual