Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladna salama

  • Vrijeme pripreme: 40 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6
cokoladna salama

Izgleda kao prava, zar ne? Ova slasna čokoladna salama izazvala je val čuđenja i uzbuđenja zahvaljujući svojem izgledu, koji je zadržala i nakon rezanja. U smjesu uz čokoladu i kekse dodali smo i kakao namaz s lješnjacima i nasjeckane pržene lješnjake. Priprema je prilično jednostavna, a za lijep izgled bit će potrebno malo spretnosti tijekom formiranja mase koja mora biti čvrsto i ravnomjerno uvaljana.

BAM kakao namaz s lješnjacima možete koristiti i kod pripreme Ferrero Rocher deserta u čaši. 

Sastojci recepta dovoljni su za dvije čokoladne salame.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladna salama

  • Vrijeme pripreme: 40 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Čokoladu otopite zajedno s maslacom na pari, umiješajte namaz i ohladite.

2. Korak

Kekse prstima izdrobite u manje komade.

3. Korak

Suhe sastojke dodajte ohlađenoj čokoladi i dobro promiješajte. Podijelite smjesu na dva jednaka dijela.

4. Korak

Tijesto rasporedite po sredini papira za pečenje, rukama oblikujte kobasicu, a zatim je ravnomjerno i čvrsto omotajte papirom za pečenje. Možete si pomoći tako da lijevu stranu papira preklopite preko smjese i potisnete objema rukama kako bi se papir izravnao i rastegnuo. Zatim ga smotajte do kraja i uvijte krajeve kao na omotu bombona. Ponovite isto s drugom polovicom smjese.

5. Korak

Salamu stavite u hladnjak da se stvrdne. Stvrdnutu salamu uvaljajte u šećer u prahu. Ako je salama dugo bila u hladnjaku, prije rezanja je 5 do 10 minuta ostavite na sobnoj temperaturi.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-11,68 KN (1,55 €)
Skupaj:
105,11 KN (13,95 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual