Sastojci:
- tekuće vrhnje za šlag
- 100 g šećera u prahu
- 500 g malina
- čokoladna tjestenina (špageti, školjke ili fusilli)
Ekološka čokoladna tjestenina odličan je izbor za svakog pravog čokoholičara. A u kombinaciji s opojnom, ukusnom i blago kiselkastom kremom od malina oduševit će svakog ljubitelja gurmanskih okusa.
Maline i šećer pomiješamo u loncu, zagrijemo da se šećer rastopi. Ispasiramo štapnim mikserom. Procijedimo kroz gusto cjedilo. Pomognemo si vanjskom stranom žlice kako bi istisnuli sav sok. Sačuvamo nekoliko žlica čistog umaka od malina za dekoraciju.
Zatim stavimo lonac s umakom natrag na štednjak i dodamo 100 ml tekućeg vrhnja za šlag. Pustimo da umak zakipi i miješamo dok se ne zgusne. Umak ohladimo.
Maline i šećer pomiješamo u loncu, zagrijemo da se šećer rastopi. Ispasiramo štapnim mikserom. Procijedimo kroz gusto cjedilo. Pomognemo si vanjskom stranom žlice kako bi istisnuli sav sok. Sačuvamo nekoliko žlica čistog umaka od malina za dekoraciju.