Sastojci:
- 200 g BAM tamne čokolade
- 200 g BAM mliječne čokolade
- 400 g kondenziranog mlijeka
- 170 ml čvrsto tučenog slatkog vrhnja
- 30 g neslanog maslaca
- 340 g čajnih keksa
- BAM PREMIUM prženi lješnjaci
- BAM crispy mix
- BAM pucketajuća čokolada
Ovo može postati vaš novi najbolji recept za čokoladnu tortu bez pečenja. Sa super vlažnom i mekom unutrašnjošću, a u isto vrijeme laganom teksturom i jednostavnom pripremom, spašava vas u mnogim situacijama: bilo da se radi o nenajavljenom posjetu ili zadovoljava želju za slatkim, a da pritom ne potrošite gotovo pola dana, gdje vas na kraju čeka brdo prljavog posuđa. Sastojci također olakšavaju pripremu, jer se čokoladni kolač bez pečenja priprema od samo šest sastojaka.
Mliječna i tamna čokolada daju mu okus, čvrsto tučeno vrhnje i konzervirano mlijeko daju sočnost, a keksi i maslac teksturu.
Sastojci su dovoljni za osam komada torte, u tepsiji za pečenje promjera 23 cm. Ako imate veću ili manju tepsiju, nema potrebe prilagođavati sastojke. Ako je tepsia manja, komadići torte bit će veći, a ako je veći, bit će manji.
BAM savjet: tepsiju u kojoj ćete pripremati čokoladnu tortu obložite papirom za pečenje. Tako ćete tortu lakše izvaditi iz obruča i poslužiti.
Čokoladu možete zamijeniti i Oreo keksima i tako pripremite Tortu bez pečenja s Oreo keksima.