Čokoladne princes krafne
Vrijeme pripreme:
2 h 20 min
Zahtjevnost:
4
Broj sastojaka:
18
|
|
Ove simpatične, ukusne kuglice zahtijevaju malo vježbe i vještine za izradu kuhanog tijesta, ali trud se na kraju isplati. Čokoladne princes krafne punjene su
ukusnom čokoladnom kremom, a po želji može se dodati i svježe bobičasto voće ili voćni nadjev. Ako imate problema s pečenjem kuhanog tijesta, pročitajte upute koje će vam pomoći u pripremi:
- Za lijep oblik princes krafni, a posebno eclaira, osim gustoće, bitno je da u smjesi nema zraka. Kad dresir vrećicu napunite kuhanim tijestom, tijesto žlicom gurnite do nastavka. Kako bi eclairi imali lijep oblik, uvijek upotrijebite zvjezdasti nastavak, a nikako okrugli te ujednačeno i ravno istiskujte smjesu, a dresir vrećicu držite pod kutom. Pritisak pri istiskivanju smjese mora biti jednak jer će se svaka pogreška koju smo svjesno ili nesvjesno napravili vidjeti tijekom pečenja eclaira.
- Smjesa mora biti gusta, ali dovoljno mekana da se lagano istiskuje i mora držati oblik – ako se razlije, prerijetka je. Nikada ne otvarajte pećnicu prije vremena. Možete je otvoriti tek nakon 20 – 30 minuta, kada je kora dovoljno suha i stabilna. Zatim brzo izvadite tijesto, probodite ga čačkalicom i nastavite peći – tijesto se probode kako bi izašla para, što sprječava da pečeno tijesto kasnije postane mekano i mokro.
Prema ovom receptu možete napraviti 10 čokoladnih princes krafni. Za pripremu nam je potreban model: mikroperforirana silikonska podloga.