BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladne princes krafne

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h 20 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 18
ove simpaticne ukusne kuglice zahtijevaju malo vjezbe i vjestine za izradu kuhanog tijesta ali trud se na kraju isplati

Ove simpatične, ukusne kuglice zahtijevaju malo vježbe i vještine za izradu kuhanog tijesta, ali trud se na kraju isplati. Čokoladne princes krafne punjene su ukusnom čokoladnom kremom, a po želji može se dodati i svježe bobičasto voće ili voćni nadjev. Ako imate problema s pečenjem kuhanog tijesta, pročitajte upute koje će vam pomoći u pripremi:

  • Za lijep oblik princes krafni, a posebno eclaira, osim gustoće, bitno je da u smjesi nema zraka. Kad dresir vrećicu napunite kuhanim tijestom, tijesto žlicom gurnite do nastavka. Kako bi eclairi imali lijep oblik, uvijek upotrijebite zvjezdasti nastavak, a nikako okrugli te ujednačeno i ravno istiskujte smjesu, a dresir vrećicu držite pod kutom. Pritisak pri istiskivanju smjese mora biti jednak jer će se svaka pogreška koju smo svjesno ili nesvjesno napravili vidjeti tijekom pečenja eclaira. 

  • Smjesa mora biti gusta, ali dovoljno mekana da se lagano istiskuje i mora držati oblik – ako se razlije, prerijetka je. Nikada ne otvarajte pećnicu prije vremena. Možete je otvoriti tek nakon 20 – 30 minuta, kada je kora dovoljno suha i stabilna. Zatim brzo izvadite tijesto, probodite ga čačkalicom i nastavite peći – tijesto se probode kako bi izašla para, što sprječava da pečeno tijesto kasnije postane mekano i mokro. 

Prema ovom receptu možete napraviti 10 čokoladnih princes krafni. Za pripremu nam je potreban model: mikroperforirana silikonska podloga.
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 80 g vode
  • 45 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 45 g glatkog brašna
  • 70 – 75 g jaja
Tiktok mojacokolada

Upute za pripremu:

1
250 g mlijeka i pastu od vanilije zagrijte do vrenja. Ostatak mlijeka izmiješajte sa žumanjcima, šećerom, kakaom i škrobom tako da dobijete glatku mješavinu. Kad mlijeko zakuha, maknite ga s vatre i dio ulijte u mješavinu od žumanjaka uz stalno miješanje da se žumanjci temperiraju, zatim mješavinu ulijte u posudu i kuhajte još par minuta uz stalno miješanje kako bi se krema zgusnula.
2
Kuhanu kremu maknite s vatre i u njoj otopite maslac i čokoladu. Kremu stavite u veliku plastičnu posudu i prekrijte je prozirnom folijom za hranu tako da folija dodiruje kremu. Kremu najprije hladite na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak.
1
Od svih sastojaka umijesite mekano, ljepljivo tijesto. Tijesto razvaljajte između dva lista papira za pečenje na 2 mm debljine i stavite u zamrzivač.
1
Zagrijte pećnicu na 175 – 180 °C. U posudi zakuhajte vodu, maslac i sol. Kad zakuha, maknite s vatre i lopaticom odjednom umiješajte cijelo brašno. Kad ste umiješali brašno i dobili glatku smjesu, posudu stavite na srednje jaku vatru i tijesto uz stalno miješanje kuhajte još minutu.
2
Tijesto prebacite u plastičnu posudu i ostavite da se ohladi. U ohlađeno tijesto postupno dodajte razmućena jaja i miješajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku i elastičnu smjesu bez grudica.
1
Smjesom napunite dresir vrećicu na koju ste stavili okrugli nastavak i na silikonsku podlogu istisnite 10 jednakih hrpica (ili 12 manjih). Pritom pazite da smjesu istiskujete dovoljno razmaknuto i dresir vrećicu držite uspravno dok istiskujete.
2
Izvadite slatko prhko tijesto iz zamrzivača i izrežite 10 krugova promjera 4 – 5 cm. Svaki izrezani krug stavite na istisnuto tijesto i lagano pritisnite. Stavite u pećnicu na srednju rešetku i pecite 30 minuta. Nakon 30 minuta brzo izvadite pekač, svaku princes krafnu probodite čačkalicom i pecite još 10 minuta. Pečene princes krafne odmah izvadite iz pekača i ohladite na rešetki.
1
Umutite slatko vrhnje. Ohlađenu čokoladnu kremu promiješajte i lopaticom umiješajte tučeno vrhnje.
2
Ohlađene princes krafne pri dnu ili vrhu većim okruglim nastavkom probušite po sredini. Kremu stavite u dresir vrećicu i napunite princes krafne. Od ostatka kreme na vrh svake princes krafne istisnite još malu hrpicu i ukrasite princes krafne po želji.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-4,37 €
Ukupno:
43,70 €39,33 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual