BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni keksi sa solnim cvijetom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
cokoladni keksi sa solnim cvijetom

BAM kakao u prahu je tople crveno-smeđe boje te ukusnog čokoladnog okusa. Osnovu kakaa tvore zrna kakaa iz Zapadne Afrike, a dodatan okus i začin daju mu zrna iz ostalih dijelova Afrike, Azije i Južne Amerike. Vrlo fina tekstura omogućava jednostavno miješanje. Idealan je za pripremu biskvita, kolača, sladoleda i drugih slastica. Čokolada BAM namijenjena je svim amaterskim, kao i profesionalnim slastičarima koji ovom izvrsnom čokoladom svojim slasticama žele dodati točku na "i".

Recept za posebne kekse sa solnim cvijetom.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni keksi sa solnim cvijetom

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak U loncu pjenasto umiješajte maslac, dodajte ekstrakt od vanilije, smeđi šećer, kristalni šećer te miješajte mikserom. U mješavinu dodajte brašno, kakao i žličicu sode bikarbone te lagano promiješajte.
2. Korak Zatim umiješajte još i sitne komadiće čokolade. Tijesto razdijelite na 3 dijela i od svakog napravite kobasicu.
3. Korak Kobasice omotajte folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
4. Korak Ohlađeno tijesto zatim narežite na kolutove i stavite ih u pladanj obložen papirom za pečenje. Svaki kolutić pospite malo kristalčića solnih cvjetova.
5. Korak Pladanj stavite u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva na otprilike 12 minuta. Čokoladne kekse sa solnim cvijetom servirajte ohlađene.
6. Korak Maslac pjenasto umiješajte u posudi, dodajte kristalni i smeđi šećer, sol te vaniliju. Miješajte mikserom iduće 3 minute.
7. Korak Zatim dodajte brašno sa sodom bikarbonom i kakao te samo lagano promiješajte. Tijesto će se mrviti. Zatim jop u tijesto ubacite sitno nasjeckanu čokoladu i jop jednom malo promiješajte.
8. Korak Tijesto razdijelite na 3 dijela i od svakog napravite kobasicu debelu cca 2 do 3 cm. Omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na barem sat vremena.
9. Korak Ohlađeno tijesto narežite na 1 cm debele kolutove. Stavite ih na pladanj obložen papirom za pečenje i svaki kolutić pospite malo kristalčića solnih cvjetova.
10. Korak Pecite u pećnici na 165 stupnjeva 12 minuta. Keksi će izgeldati kao da su sirovi, ali bit će pravi kad se budu ohladili.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual