
Sastojci:
- 12 čajnih žličica PREMIUM čokoladnog namaza
- 115 grama nesoljenog maslaca, sobne temperature
- 90 grama smeđeg šećera
- 50 grama šećera
- 1 čajna žličica paste od vanilije
- 1 veliko jaje
- 140 grama običnog brašna
- 1/2 čajne žličice sode bikarbone
- 1 čajna žličica kukuruznog brašna ili kukuruznog škroba
- 40 grama kakaa u prahu
- 1 žlica mlijeka
Upute za pripremu:
1
Obložite mali kalup ili tanjur papirom za pečenje.
2
Napravite dvanaest komadića od dvanaest žličica PREMIUM čokoladnog namaza, neka međusobno budu udaljeni centimetar ili dva. Stavite ih u zamrzivač na najmanje 30 minuta.
3
Pripremite dva kalupa i obložite ih papirom za pečenje.
4
U veću posudu za miješanje dodajte šećer i maslac te tucite električnim mikserom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte pastu od vanilije i jaje te miješajte oko minutu dok ne postane glatka.
5
U smjesu prosijte brašno, sodu bikarbonu, kukuruzno brašno i kakao te promiješajte da dobijete glatko čokoladno tijesto. Ako je malo suho, dodajte žlicu mlijeka.
6
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
7
Iz zamrzivača izvadite komadiće koje ste napravili od PREMIUM čokoladnog namaza. Zgrabite žlicu tijesta za kekse, lagano ga poravnajte i na njega stavite smrznutu kuglicu namaza, a zatim tijesto za kekse omotajte oko namaza tako da namaz ostane skriven. Ponavljajte dok ne potrošite svo tijesto za kekse i komadiće s PREMIUM čokoladnim namazom.
8
Stavite kekse u pećnicu i pecite oko 10 minuta. Prije posluživanja, prebacite ih na rešetku da se ohlade. ČOKO-TIP: keksi se izvrsno slažu s toplim mlijekom.