Sastojci:
- 4 velika žumanjka
- 50 g šećera
- prstohvat soli
- 480 ml slatkog vrhnja
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- 225 g BAM tamne čokolade
- 285 g malina
- 130 g šećera
- 480 g vrhnja
Jeste li ikada radili čokoladni mousse i kremu od malina? Sama priprema čokoladnog moussea prilično je jednostavna: popis sastojaka nije dug, a postupak obuhvaća samo nekoliko koraka koji zahtijevaju malo više pažnje. Prije nego što u čokoladni mousse dodate žumanjke, provjerite je li čokolada dobra. Ako je čokolada prevruća, jaja će se skuhati, a ako je prehladna, jaja će se stisnuti i sastojci se neće povezati. Na donju usnicu stavite malo rastopljene čokolade – tako ćete najlakše odrediti je li temperatura u redu.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.
Krema od malina je izvrsna, ne previše slatka krema za najrazličitije torte i kekse, a odlična je i kao preljev za vafle, miješano bobičasto voće itd. Kremu od malina ovaj ćemo put upotrijebiti kako bismo pojačali okus čokoladnog moussea. Priprema kreme od malina potpuno je jednostavna, potrebna su samo tri sastojka. Za pripremu se mogu upotrijebiti i svježe i smrznute maline. Ako postupak želite pojednostaviti, možete upotrijebiti već gotov BAM preljev Malina koji sadrži čak 70 % malina i prikladan je i za pečenje i za zamrzavanje. Preporučujemo da za pripremu upotrijebite slatko vrhnje, a ne slatko vrhnje za umućivanje.
Za vas smo pripremili i recept kako uz malo truda pripremiti odličan čokoladni mousse.