Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni mousse i krema od malina

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10
cokoladni mousse i krema od malina

Jeste li ikada radili čokoladni mousse i kremu od malina? Sama priprema čokoladnog moussea prilično je jednostavna: popis sastojaka nije dug, a postupak obuhvaća samo nekoliko koraka koji zahtijevaju malo više pažnje. Prije nego što u čokoladni mousse dodate žumanjke, provjerite je li čokolada dobra. Ako je čokolada prevruća, jaja će se skuhati, a ako je prehladna, jaja će se stisnuti i sastojci se neće povezati. Na donju usnicu stavite malo rastopljene čokolade – tako ćete najlakše odrediti je li temperatura u redu.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Krema od malina je izvrsna, ne previše slatka krema za najrazličitije torte i kekse, a odlična je i kao preljev za vafle, miješano bobičasto voće itd. Kremu od malina ovaj ćemo put upotrijebiti kako bismo pojačali okus čokoladnog moussea. Priprema kreme od malina potpuno je jednostavna, potrebna su samo tri sastojka. Za pripremu se mogu upotrijebiti i svježe i smrznute maline. Ako postupak želite pojednostaviti, možete upotrijebiti već gotov BAM preljev Malina koji sadrži čak 70 % malina i prikladan je i za pečenje i za zamrzavanje. Preporučujemo da za pripremu upotrijebite slatko vrhnje, a ne slatko vrhnje za umućivanje.

Za vas smo pripremili i recept kako uz malo truda pripremiti odličan čokoladni mousse.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni mousse i krema od malina

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10

Sastojci:

  • 285 g malina
  • 130 g šećera
  • 480 g vrhnja

Upute za pripremu:

1. Korak U zdjeli otpornoj na toplinu tucite žumanjke, šećer i sol. U tavi na srednje jakoj vatri zakuhajte 180 ml slatkog vrhnja. Kad vrhnje zakipi, smanjite vatru. Zatim temperirajte žumanjke: smjesu od žumanjaka ostavite sa strane i uz stalno miješanje dodajte 180 ml toplog slatkog vrhnja. Miješajte dok se smjesa ne sjedini. Smjesu od žumanjaka uz stalno miješanje ulijte natrag u zdjelu. Kuhajte uz stalno miješanje dok smjesa ne postane glatka i dok se ne zgusne, oko 3 minute. Maknite s vatre i umiješajte BAM pastu od vanilije. Stavite sa strane. Tamnu BAM čokoladu rastopite nad vodenom kupkom. U mješavinu od žumanjaka umiješajte rastopljenu čokoladu. Stavite sa strane. Preostalo slatko vrhnje (300 ml) miješajte mikserom dok ne nastanu srednje veliki vrhovi, oko 3 – 4 minute. Lagano umiješajte istučeno vrhnje.
1. Korak U malom loncu pomiješajte maline i ⅓ šalice šećera. Kuhajte na srednjoj vatri povremeno miješajući. Kuhajte dok se maline uglavnom ne raspadnu, a tekućina lagano zgusne, oko 10 minuta. Dobiveni pire od malina procijedite kroz cjedilo s finom mrežicom kako bi se odstranile sjemenke. Prije nastavka pustite da se procijeđeni pire od malina potpuno ohladi. Kako biste ubrzali hlađenje, zdjelu s pireom možete staviti na zdjelu s ledom. Slatko vrhnje umutite mikserom, slično kao i za čokoladni mousse. Dodajte preostalih ⅓ šalica šećera i miješajte dok se šećer ne umiješa. Prelijte procijeđenim i ohlađenim pireom od malina i još samo malo miješajte.
1. Korak Pripremljene čaše (sastojci recepta dovoljni su za 4 čaše od 2 dcl) napunite čokoladnim mousseom do približno 3/4. Na vrh svake čaše dodajte kremu od malina. Po želji možete ukrasiti liofiliziranim malinama.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual