BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Kako uz malo truda pripremiti savršeni čokoladni mousse

 • (2)
 • Vrijeme pripreme: 30 min
 • Zahtjevnost:
 • Broj sastojaka: 6
kako uz malo truda pripremiti savrseni cokoladni mousse

Čokoladni mousse je jedna od onih vrsta slastica koje su vrlo jednostavne za pripremu, ali zbog toga ništa manje božanstvenog okusa. Osim toga u vrućim ljetnim danima ugodno će vas ohladiti i zadovoljiti vaše osjetilo okusa.

Prvi čokoladni mousse pripremili su u Francuskoj

Kao što je već i iz samog imena vidljivo, čokoladni mousse odnosno mousse au chocolat potječe iz Francuske, što na francuskom jeziku znači čokoladna pjena. Prvi su navodno pripremili upravo francuski čokoladni majstri u 18. stoljeću. Ubrzo su njegov božanstveni okus prepoznali i preko bare, u Americi, gdje su u jednoj od njihovih novina prvi objavili recept za to.

Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta.

Slastica koja zahtijeva odvajanje bjelanjaka od žumanjaka ubrzo je postala poznata po cijelom svijetu – posebice nakom izuma električnih miksera koji su uvelike olakšali pripremanje iste. Zato što je čokoladni mousse tako svestrana slastica, možemo ga upotrijebiti na sto i jedan različiti način. Ali glavni sastojci pravog čokoladnog moussea – čokolada, jaja i šećer – u receptu se rijetko mijenjaju. Vrlo je omiljena varijanta koja u receptu predviđa slatko vrhnje, a gdjegod i maslac. Njegov će okus posebice obogatiti poneka kapljica ruma ili likera s okusom voća.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Kako uz malo truda pripremiti savršeni čokoladni mousse

 • Vrijeme pripreme: 30 min
 • Zahtjevnost:
 • Broj sastojaka: 6

Sastojci:

 • 1 dl ruma
 • 5 žlica BAM kakaa u prahu
 • 40 g šećera
 • 4 dl slatkog vrhnja
 • 4 jaja
 • 300 g BAM tamna čokolade

Upute za pripremu:

1. Korak

U vodenoj kupelji rastopite čokoladu tako što ćete u veći lončić, napunjen vodom, staviti manji lončić i u njemu usitniti čokoladu. Vodu zagrijavajte na srednjoj vatri toliko vremena dok od čokolade ne nastane glatka smjesa. Zatim uklonite lončiće s vatre i ohladite čokoladu.

2. Korak

Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Žumanjke u odvojenoj posudi pjenasto umiješajte sa šećerom i dodajte kakao te rum. Nježno miješajte da se sastojci dobro sljube. Zatim u drugoj posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.

3. Korak

U trećoj posudi čvrsto istucite slatko vrhnje.

4. Korak

U posudu s pjenasto umiješanim žumanjcima postepeno dodajte rastopljenu čokoladu i istučeno slatko vrhnje. Električnim mikserom dobro promiješajte smjesu, a zatim još nježno dodajte snijeg od bjelanjaka.

5. Korak

Čokoladni mousse oprezno ulijte u male zdjelice i stavite u hladnjak najmanje na 4 sata odnosno dok se pjena ne stvrdne.

6. Korak

Slasticu možete obogatiti voćem ili istučenim vrhnjem te šarenim mrvicama, možete upotrijebiti i usitnjene kekse i lješnjake.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,98 €
Ukupno:
17,82 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual