Kako uz malo truda pripremiti savršeni čokoladni mousse
-
Vrijeme pripreme: 30 min
-
Zahtjevnost:
-
Broj sastojaka: 6
Upute za pripremu:
U vodenoj kupelji rastopite čokoladu tako što ćete u veći lončić, napunjen vodom, staviti manji lončić i u njemu usitniti čokoladu. Vodu zagrijavajte na srednjoj vatri toliko vremena dok od čokolade ne nastane glatka smjesa. Zatim uklonite lončiće s vatre i ohladite čokoladu.
Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Žumanjke u odvojenoj posudi pjenasto umiješajte sa šećerom i dodajte kakao te rum. Nježno miješajte da se sastojci dobro sljube. Zatim u drugoj posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.
U trećoj posudi čvrsto istucite slatko vrhnje.
U posudu s pjenasto umiješanim žumanjcima postepeno dodajte rastopljenu čokoladu i istučeno slatko vrhnje. Električnim mikserom dobro promiješajte smjesu, a zatim još nježno dodajte snijeg od bjelanjaka.
Čokoladni mousse oprezno ulijte u male zdjelice i stavite u hladnjak najmanje na 4 sata odnosno dok se pjena ne stvrdne.
Slasticu možete obogatiti voćem ili istučenim vrhnjem te šarenim mrvicama, možete upotrijebiti i usitnjene kekse i lješnjake.