
Čokoladni mousse je jedna od onih vrsta slastica koje su vrlo jednostavne za pripremu, ali zbog toga ništa manje božanstvenog okusa. Osim toga u vrućim ljetnim danima ugodno će vas ohladiti i zadovoljiti vaše osjetilo okusa.
Kao što je već i iz samog imena vidljivo, čokoladni mousse odnosno mousse au chocolat potječe iz Francuske, što na francuskom jeziku znači čokoladna pjena. Prvi su navodno pripremili upravo francuski čokoladni majstri u 18. stoljeću. Ubrzo su njegov božanstveni okus prepoznali i preko bare, u Americi, gdje su u jednoj od njihovih novina prvi objavili recept za to.
Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta.
Slastica koja zahtijeva odvajanje bjelanjaka od žumanjaka ubrzo je postala poznata po cijelom svijetu – posebice nakom izuma električnih miksera koji su uvelike olakšali pripremanje iste. Zato što je čokoladni mousse tako svestrana slastica, možemo ga upotrijebiti na sto i jedan različiti način. Ali glavni sastojci pravog čokoladnog moussea – čokolada, jaja i šećer – u receptu se rijetko mijenjaju. Vrlo je omiljena varijanta koja u receptu predviđa slatko vrhnje, a gdjegod i maslac. Njegov će okus posebice obogatiti poneka kapljica ruma ili likera s okusom voća.