Sastojci:
- 200 g BAM mliječne čokolade
- 150 ml vrhnja za šlag
- BAM namaz od lješnjaka
@bamchocolate.com Chocolate mousse that always works 🍫 Chocolate mousse with hazelnut spread is an elegant dessert that impresses with its light and creamy texture. ✨ It's quick and easy to prepare and is sure to enchant any chocoholic. To make it even sweeter, use promo code TIKTOK and enjoy a 15% discount on your purchase! 🥰✨ INGREDIENTS: 200 g BAM milk chocolate drops 150 ml whipping cream BAM hazelnut spread PROCESS: 1. Heat the whipping cream almost to boiling. 2. Pour the hot cream over the BAM milk chocolate drops and leave to stand for a few minutes to soften the chocolate. Stir well to melt the chocolate drops completely and make the mixture smooth. 3. Place the mixture in the fridge for 1 hour to chill. 4. Whip the cooled chocolate mixture with a mixer until you get a creamy mousse texture. 5. Transfer the mousse into a piping bag. Spoon a layer of chocolate mousse halfway into the serving glasses, add a layer of BAM hazelnut spread, then finish with another layer of mousse. 6. Serve and enjoy the rich taste of chocolate mousse with a hint of hazelnuts! #chocolate #chocolatemousse #mousse #easyreceipe #desserttiktok #dessertrecipe #bam #bamchocolate ♬ original sound - BAM (Become A Master)
Čokoladni mousse elegantan je desert koji osvaja svojom laganom i kremastom teksturom. Iako je priprema brza i jednostavna, ovaj ukusni desert zasigurno će šarmirati svakog ljubitelja čokolade. Svojim bogatim okusima i profinjenom strukturom, mousse nudi pravi čokoladni doživljaj koji se teško zaboravlja.
Nakon što ga pripremite, čokoladni mousse vas potpuno obuzme. Jednostavni koraci spajaju se u savršenu harmoniju okusa koji oduševljavaju vaše nepce i ostavljaju neizbrisiv dojam na svakoga tko ga proba.
Ovaj recept koristi BAM mliječnu čokoladu i BAM namaz od lješnjaka kako bi dodali dodatnu dimenziju okusa i podigli ovaj desert na potpuno novu razinu.
Pripremite čokoladni mousse i prepustite se slatkim užicima.
Vrhnje za šlag zagrijte gotovo do vrenja.
Vruće vrhnje prelijte preko BAM mliječne čokolade i ostavite par minuta da odstoji da čokolada omekša. Dobro promiješajte da se čokoladne kapljice skroz otope i smjesa postane glatka.
Smjesu stavite u hladnjak na 1 sat da se ohladi.
Ohlađenu čokoladnu smjesu tucite mikserom dok ne dobijete kremastu mousse strukturu.
Mousse premjestite u vrećicu. U čaše za posluživanje prvo do pola ulijte sloj čokoladnog moussea, dodajte sloj BAM namaza od lješnjaka, a zatim završite proces dodatnim slojem moussea.
Poslužite i uživajte u bogatom okusu čokoladnog moussea s daškom lješnjaka.