
Sastojci:
- 4 dag maslaca
- 225 g BAM tamne čokolade
- 60 g maslaca
- 100 g šećera
- 2 velika jaja
- 225 g brašna
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 čajna žličica mješavine začina BAM Keksi i kolači
- šećer za glazuru
- 30g BAM crnog kakaa u prahu
Upute za pripremu:
1
BAM tamnu čokoladu zajedno s maslacem stavite na lonac vruće ali ne kipuče vode. Miješajte tek toliko da dobijete jednoličnu smjesu, odnosno toliko da se čokolada potpuno otopi. Zatim odmaknite i ohladite čokoladnu smjesu.
2
Jaja i šećer miješajte mikserom najvećom brzinom dok smjesa ne postane gusta i sjajna. Dodajte BAM pastu od vanilije i u pripremljenu smjesu umiješajte ohlađenu otopljenu čokoladu.
3
U drugoj zdjeli pomiješajte "suhe" sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol i po želji cimet. Lagano ih pjenjačom umiješajte u čokoladnu smjesu, pokrijte posudu i stavite u hladnjak najmanje 4 sata. Bit će najbolje preko noći, tijesto bi trebalo biti dobro ohlađeno jer će se tako lakše oblikovati.
4
Zagrijte pećnicu na 170ºC. Pleh zaštitite papirom za pečenje. Izvadite tijesto iz hladnjaka i rukama formirajte malo manje kuglice. Najprikladniji oblik kuglica je oblik oraha. Uvaljajte ih u šećer u prahu tako da šećer potpuno prekrije čokoladne kuglice. Pecite ih 6 do 8 minuta ili dok se na njima ne stvori površinska kora, a iznutra su još mekane. Pomozite si ovim savjetom: kad dobro puknu, definitivno su pravilno pečeni. Pažljivo ih stavite na rešetku da se potpuno ohlade. Dobar tek.