BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni raspucanci

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 25 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 12
cokoladni raspucanci

Priprema čokoladnih raspucanca toliko je jednostavna i laka da vam se djeca mogu lako pridružiti. Čokoladni raspucanci poznati su po pukotinama koje nastaju na kolačićima tijekom pečenja. Čokoladni raspucanci su  mekani i imaju okus čokolade koji im daje BAM tamna čokolada. Kontrastni keksi uljepšaju vam jutra uz šalicu kave, a zahvaljujući dodanom cimetu, izgledaju sjajno i na Božićom stolu. Pripremljena smjesa može se čuvati u zamrzivaču i samo je odmrznite prije pečenja. 

Ljetnu verziju čokoladnih raspucancov prelistajte OVDJE. Za verziju s BAM ruby čokoladom prelistajte ovdje.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
BAM tamnu čokoladu zajedno s maslacem stavite na lonac vruće ali ne kipuče vode. Miješajte tek toliko da dobijete jednoličnu smjesu, odnosno toliko da se čokolada potpuno otopi. Zatim odmaknite i ohladite čokoladnu smjesu.
2
Jaja i šećer miješajte mikserom najvećom brzinom dok smjesa ne postane gusta i sjajna. Dodajte BAM pastu od vanilije i u pripremljenu smjesu umiješajte ohlađenu otopljenu čokoladu.
3
U drugoj zdjeli pomiješajte "suhe" sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol i po želji cimet. Lagano ih pjenjačom umiješajte u čokoladnu smjesu, pokrijte posudu i stavite u hladnjak najmanje 4 sata. Bit će najbolje preko noći, tijesto bi trebalo biti dobro ohlađeno jer će se tako lakše oblikovati.
4
Zagrijte pećnicu na 170ºC. Pleh zaštitite papirom za pečenje. Izvadite tijesto iz hladnjaka i rukama formirajte malo manje kuglice. Najprikladniji oblik kuglica je oblik oraha. Uvaljajte ih u šećer u prahu tako da šećer potpuno prekrije čokoladne kuglice. Pecite ih 6 do 8 minuta ili dok se na njima ne stvori površinska kora, a iznutra su još mekane. Pomozite si ovim savjetom: kad dobro puknu, definitivno su pravilno pečeni. Pažljivo ih stavite na rešetku da se potpuno ohlade. Dobar tek.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,66 €
Ukupno:
36,60 €32,94 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual