BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni raspucanci

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 25 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11
cokoladni raspucanci

Priprema čokoladnih raspucanca toliko je jednostavna i laka da vam se djeca mogu lako pridružiti. Čokoladni raspucanci poznati su po pukotinama koje nastaju na kolačićima tijekom pečenja. Čokoladni raspucanci su  mekani i imaju okus čokolade koji im daje BAM tamna čokolada. Kontrastni keksi uljepšaju vam jutra uz šalicu kave, a zahvaljujući dodanom cimetu, izgledaju sjajno i na Božićom stolu. Pripremljena smjesa može se čuvati u zamrzivaču i samo je odmrznite prije pečenja. 

Ljetnu verziju čokoladnih raspucancov prelistajte OVDJE. Za verziju s BAM ruby čokoladom prelistajte ovdje.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni raspucanci

  • Vrijeme pripreme: 25 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak BAM tamnu čokoladu zajedno s maslacem stavite na lonac vruće ali ne kipuče vode. Miješajte tek toliko da dobijete jednoličnu smjesu, odnosno toliko da se čokolada potpuno otopi. Zatim odmaknite i ohladite čokoladnu smjesu.
2. Korak Jaja i šećer miješajte mikserom najvećom brzinom dok smjesa ne postane gusta i sjajna. Dodajte BAM pastu od vanilije i u pripremljenu smjesu umiješajte ohlađenu otopljenu čokoladu.
3. Korak U drugoj zdjeli pomiješajte "suhe" sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol i po želji cimet. Lagano ih pjenjačom umiješajte u čokoladnu smjesu, pokrijte posudu i stavite u hladnjak najmanje 4 sata. Bit će najbolje preko noći, tijesto bi trebalo biti dobro ohlađeno jer će se tako lakše oblikovati.
4. Korak Zagrijte pećnicu na 170ºC. Pleh zaštitite papirom za pečenje. Izvadite tijesto iz hladnjaka i rukama formirajte malo manje kuglice. Najprikladniji oblik kuglica je oblik oraha. Uvaljajte ih u šećer u prahu tako da šećer potpuno prekrije čokoladne kuglice. Pecite ih 6 do 8 minuta ili dok se na njima ne stvori površinska kora, a iznutra su još mekane. Pomozite si ovim savjetom: kad dobro puknu, definitivno su pravilno pečeni. Pažljivo ih stavite na rešetku da se potpuno ohlade. Dobar tek.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,22 €
Ukupno:
28,98 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual