Sastojci:
- 65 g šećera
- 200 g višenamjenskog brašna
- prstohvat soli
- 5 g praška za pecivo
- 25 g bademovog brašna
- 50 g maslaca
- 50 g BAM ruby čokolade
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- 1 jaje
- jedna žličica BAM preljeva od malina (po želji)
- šećer u prahu
Čokoladni raspucanci tako su dobri i jako su mekani. Njihova priprema toliko je jednostavna da vam mogu pomoći i male dječje ruke. Ovog smo puta dodali BAM ruby čokoladu, koja svojom prirodnom ružičastom bojom, koju daje posebna sorta kakao zrna, i voćno-kiselkastim okusom impresionira svijet slastičarstva. Čokoladni raspucanci voćno-kiselkastog okusa odlično se slažu i s BAM preljevom od malina, koji se može dodati u njih kao nadjev.
BAM slastičarski savjet: U čokoladne raspucance možete dodati i liofilizirano voće u prahu za još izraženiju boju, a liofilizirano voće možete dodati i u tijesto za kekse.
Čokoladne raspucance možete pripremiti i na druge načine. U nastavku vam dajemo nekoliko naših ideja: