BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Creme Brulée s BAM mango preljevom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6
creme brulée s bam mango preljevom

Creme brulee je klasični francuski desert poznat po svojoj kremastoj teksturi i hrskavoj karameliziranoj kori. Klasični creme brulee u ovom receptu obogatit ćemo osvježavajućim BAM preljevom mango koji će desertu dati tropski štih i osigurati savršenu harmoniju okusa.


Slijedite jednostavne korake i uživajte u izradi ovog sofisticiranog deserta koji će oduševiti sve ljubitelje slatkog.


Ako želite pripremiti klasični creme brulee, predstavljamo vam BAM recept:
RECEPT: Klasični Creme Brulée
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Creme Brulée s BAM mango preljevom

  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 6

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

U loncu zagrijte slatko vrhnje. Mahunu vanilije prerežite po dužini i ostružite sjemenke u kremu pa dodajte preostalu mahunu. Zagrijte na srednjoj vatri dok krema ne počne lagano kuhati. Maknite škampe sa štednjaka i ostavite stajati 10 minuta da se vanilija prožme.

2. Korak

U međuvremenu, tucite žumanjke i šećer u velikoj zdjeli dok smjesa ne postane svijetla i kremasta. Vruće vrhnje polako ulijevajte u smjesu žumanjaka i šećera uz neprestano miješanje da se jaja ne zgrušaju.

3. Korak

Procijedite smjesu kroz gusto cjedilo kako biste uklonili mahunu vanilije i sve grudice. Ulijte smjesu u posude za creme brulee. Posude stavite u posudu za pečenje i ulijte vruću vodu do pola posude da napravite vodenu kupelj.

4. Korak

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C oko 30-35 minuta, dok se krema ne stvrdne, ali je u sredini još malo mekana. Kad je pečeno, izvadite iz vodene kupelji i ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku najmanje 2 sata, najbolje preko noći.

5. Korak

Neposredno prije posluživanja, po vrhu svake kreme pospite ravnomjeran sloj smeđeg šećera. Koristeći plinski plamenik, karamelizirajte šećer dok ne porumeni i postane hrskav.

Ako nemate plamenik, to možete raditi i pod vrućim žarom u pećnici, ali pazite da vam šećer ne zagori.

6. Korak

Za osvježavajuću notu na karameliziranu koru dodajte BAM mango preljev. To će pojačati ionako predivan okus kreme spaljena došao je slatkoću i svježinu manga, što će desert podići na novu razinu. Preljev od manga osigurat će savršenu harmoniju okusa i učiniti vaš desert još jedinstvenijim i nezaboravnijim.


Isprobajte ovu kombinaciju i impresionirajte svoje goste sofisticiranim desertom koji spaja klasične i tropske okuse.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,29 €
Ukupno:
11,60 €

O avtorju

Maja K.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual