1
U loncu zagrijte slatko vrhnje. Mahunu vanilije prerežite po dužini i ostružite sjemenke u kremu pa dodajte preostalu mahunu. Zagrijte na srednjoj vatri dok krema ne počne lagano kuhati. Maknite škampe sa štednjaka i ostavite stajati 10 minuta da se vanilija prožme.
2
U međuvremenu, tucite žumanjke i šećer u velikoj zdjeli dok smjesa ne postane svijetla i kremasta. Vruće vrhnje polako ulijevajte u smjesu žumanjaka i šećera uz neprestano miješanje da se jaja ne zgrušaju.
3
Procijedite smjesu kroz gusto cjedilo kako biste uklonili mahunu vanilije i sve grudice. Ulijte smjesu u posude za creme brulee. Posude stavite u posudu za pečenje i ulijte vruću vodu do pola posude da napravite vodenu kupelj.
4
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C oko 30-35 minuta, dok se krema ne stvrdne, ali je u sredini još malo mekana. Kad je pečeno, izvadite iz vodene kupelji i ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku najmanje 2 sata, najbolje preko noći.
5
Neposredno prije posluživanja, po vrhu svake kreme pospite ravnomjeran sloj smeđeg šećera. Koristeći plinski plamenik, karamelizirajte šećer dok ne porumeni i postane hrskav. Ako nemate plamenik, to možete raditi i pod vrućim žarom u pećnici, ali pazite da vam šećer ne zagori.
6
Za osvježavajuću notu na karameliziranu koru dodajte BAM mango preljev. To će pojačati ionako predivan okus kreme spaljena došao je slatkoću i svježinu manga, što će desert podići na novu razinu. Preljev od manga osigurat će savršenu harmoniju okusa i učiniti vaš desert još jedinstvenijim i nezaboravnijim.Isprobajte ovu kombinaciju i impresionirajte svoje goste sofisticiranim desertom koji spaja klasične i tropske okuse.