
Sastojci:
- 60 dag brašna
- 25 dag maslaca
- 4 žlice mlijeka
- 4 dag kvasca
- 3 jaja
- 3 žumanjka
- 8 dag šećera
- 20 dag maslaca
- 20 dag brašna
- 3/4 l mlijeka
- 20 dag šećera
- 30 dag čokolade za kuhanje
- 1 vanilin šećer
Upute za pripremu:
1
Za pripremu tijesta najprije u brašnu napravimo jamicu i ulijemo kvasac dizan u toplom mlijeku (sa žličicom brašna i žličicom šećera). Dodamo maslac (sobna temperatura), šećer, žumanjke i cijela jaja.
2
Umijesimo tijesto i postepeno dodajemo brašno da dobijemo prhko i glatko tijesto. Stavimo ga u posudu i pustimo da se diže na hladnom u hladnjaku.
3
Maslac rastopimo, dodamo brašno, malo ga popržimo i prije nego li požuti dolijemo mlijeko i zakipimo. Bešamel neka bude gust kao i obična krema. Možemo si pomoći metlicom za miješanje da krema postane glatka.
4
Dodamo rastopljenu čokoladu, šećer i vanilin šećer. Kremu ohladimo. Ako je nadjev pregust, razrijedimo ga mlijekom.
5
Stolnjak pospemo brašnom i razvaljamo tijesto u pravokutnik približno 1/2 cm debeo. Namažemo kremom i zarolamo. Prerežemo na pola i stavimo u pećnicu. Pečemo na 170°C od 50 do 60 minuta.