Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Dvostruki čokoladni muffini s malinama

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 35 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 12
dvostruki cokoladni muffini s malinama

Dvostruki čokoladni muffini s malinama postat će vaša nova omiljena opcija za doručak, međuobrok na poslu ili umirujuću večeru. Čokoladni muffini po našem receptu bit će jako sočni, puni okusa čokolade te prošarani sočnim malinama i komadićima crne čokolade.

Za stvarno sočnu i nježnu teksturu pri izradi čokoladnih muffina upotrijebili smo jaje, ulje, kiselo vrhnje i mlijeko. To će muffinima dati pravu točku na i kako bi imali stvarno bogat okus i mekanu teksturu.

Za pravu boju i okus čokolade u suhe sastojke dodali smo BAM kakao prah, šećer i sodu bikarbonu. Ako upotrijebite kakao u kojem nema dodanog šećera, čokoladni muffini imat će složeniji čokoladni okus.

Za pripremu upotrijebite smrznute maline jer ih je lakše umiješati u čokoladnu smjesu. Svježe maline vrlo su nježne i kao takve brzo će izgubiti oblik. Umjesto smrznutih malina možete upotrijebiti i BAM preljev od malina te dodati po jednu žličicu u svaki kalup za muffine.

Također možete pripremiti:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Dvostruki čokoladni muffini s malinama

  • Vrijeme pripreme: 35 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 12

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 200 °C. Kalup za muffine prikladan za pečenje 12 muffina premažite maslacem ili u kalup stavite uloške za pečenje muffina. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, šećer, BAM kakao prah, sodu bikarbonu i sol. Promiješajte pjenjačom. U sredini smjese napravite udubljenje. U posebnoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, mlijeko, ulje, jaje i BAM pastu od vanilije. Ponovo promiješajte pjenjačom kako bi se sastojci sjedinili.
2. Korak U smjesu brašna i ostalih suhih sastojaka ulijte mješavinu kiselog vrhnja, mlijeka, jaja, ulja i BAM paste od vanilije. Miješajte silikonskom lopaticom dok se suhi sastojci ne sjedine s mokrima. Umiješajte BAM tamnu čokoladu i maline. Ako ćete upotrijebiti BAM preljev od malina, dodajte ga tek nakon što ste kalup za muffine napunili čokoladnom masom. Nastavite miješati dok ne ostane vidljivo samo nekoliko linija suhog brašna.
1. Korak Zatim čokoladnu smjesu ravnomjerno rasporedite po pripremljenim ulošcima za muffine. Pecite 18 do 20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne bude čista. Zatim čokoladne muffine ohladite u posudi za pečenje (oko 5 minuta), a zatim ih prebacite na rešetku kako bi se do kraja ohladili. Možete ih poslužiti i malo tople. Kako želite. Dobar tek! ;)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual