Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Išleri malo drugačije

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
isleri malo drugacije

Znate li za išlere, slasne prhke kekse s orasima koji potječu iz Ilirske Bistrice, a punjeni su mekanom čokoladnom kremom? Ovoga vam puta predstavljamo recept za malo drugačije išlere – punjene namazom od lješnjaka, tako dobreza polizati prste!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Išleri malo drugačije

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

  • šećer u prahu za posip (opcionalno) ili čokolada
  • namaz od lješnjaka
  • prstohvat soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g smeđeg šećera
  • 2 dl ulja
  • 40 dag brašna
  • 3 jaja

Upute za pripremu:

1. Korak

Najprije u posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo te zatim dodajte ulje, jaja, smeđi šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Sastojke dobro smiješajte električnim mikserom da nastane glatka smjesa.

2. Korak

Nastalu smjesu mijesite na radnoj površini toliko vremena dok tijesto ne postano glatko. Umotajte ga u prozirnu foliju za namirnice i na pola sata stavite u hladnjak da odstoji.

3. Korak

Tijesto na tanko razvaljajte, a zatim žlicom ili okroglim kalupom za kekse po pladnju, prekrivenom papirom za pečenje, oblikujte kekse.

4. Korak

Pecite ih približno 10 minuta na temperaturi od 180 °C da postanu zlatnožute boje.

5. Korak

Kada se keksi potpuno ohlade, po 2 keksa premažite odabranim namazom i sljepite ih zajedno. Ako želite možete ih obogatiti time da po njima posipate šećer u prahu.

6. Korak

A ako ne možete bez čokolade, baš kao svaki pravi čokoholičar, otkrit ćemo vam da su ovi išleri još bolji ako su za točku na i preliveni čokoladom.

Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual