BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Jednostavna čokoladna torta

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 50 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10
jednostavna cokoladna torta

Kao što i sam naziv govori, ovo je recept za brzu i jednostavnu tortu za one dane kada nam hitno treba nešto slatko ili kad želimo što prije uživati u opojnom čokoladnom desertu.

Sastoji se od kakao biskvita i nježne čokoladne kreme. Zvijezde torte su BAM mliječna čokolada i BAM kakao u prahu koji brinu o ravnoteži okusa i slatkoće.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Jednostavna čokoladna torta

  • Vrijeme pripreme: 50 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10

Sastojci:

  • 80 ml mlijeka
  • 30 g instant kakaa

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu za biskvit rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2. Korak Dok se biskvit peče, pripremite kakao za vlaženje biskvita i ohladite ga. Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Na pari otopite čokoladu sa 100 g slatkog vrhnja, istucite ostatak vrhnja i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Kad se čokolada otopi, u njoj otopite iscijeđenu želatinu i ohladite čokoladu dok ne postane mlaka. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje u mlaku čokoladu.
3. Korak Biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Izrežite gornji sloj na promjer od 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. Na sredinu stavite manji biskvit i navlažite ga. Premažite ga ostatkom kreme, a pritom pazite da najprije ispunite rub oko biskvita. Zagladite površinu torte i stavite je u hladnjak da se učvrsti.
4. Korak Skinite prsten s ohlađene torte i pospite je kakaom u prahu.
5. Korak

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,38 €
Ukupno:
21,42 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual