BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Jednostavna čokoladna torta

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 50 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 10
jednostavna cokoladna torta

Kao što i sam naziv govori, ovo je recept za brzu i jednostavnu tortu za one dane kada nam hitno treba nešto slatko ili kad želimo što prije uživati u opojnom čokoladnom desertu.

Sastoji se od kakao biskvita i nježne čokoladne kreme. Zvijezde torte su BAM mliječna čokolada i BAM kakao u prahu koji brinu o ravnoteži okusa i slatkoće.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 80 ml mlijeka
  • 30 g instant kakaa

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu za biskvit rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2
Dok se biskvit peče, pripremite kakao za vlaženje biskvita i ohladite ga. Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Na pari otopite čokoladu sa 100 g slatkog vrhnja, istucite ostatak vrhnja i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Kad se čokolada otopi, u njoj otopite iscijeđenu želatinu i ohladite čokoladu dok ne postane mlaka. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje u mlaku čokoladu.
3
Biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Izrežite gornji sloj na promjer od 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. Na sredinu stavite manji biskvit i navlažite ga. Premažite ga ostatkom kreme, a pritom pazite da najprije ispunite rub oko biskvita. Zagladite površinu torte i stavite je u hladnjak da se učvrsti.
4
Skinite prsten s ohlađene torte i pospite je kakaom u prahu.
5

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,88 €
Ukupno:
28,80 €25,92 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual