
Sastojci:
- 2 jaja (veličine M)
- 60 g kristalnog šećera
- 50 g glatkog brašna
- 10 g BAM kakaa u prahu
- 80 ml mlijeka
- 30 g instant kakaa
- 170 g BAM mliječne čokolade
- 300 g slatkog vrhnja za umućivanje
- 2 listića želatine
- BAM kakao u prahu
Upute za pripremu:
1
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu za biskvit rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
2
Dok se biskvit peče, pripremite kakao za vlaženje biskvita i ohladite ga. Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Na pari otopite čokoladu sa 100 g slatkog vrhnja, istucite ostatak vrhnja i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Kad se čokolada otopi, u njoj otopite iscijeđenu želatinu i ohladite čokoladu dok ne postane mlaka. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje u mlaku čokoladu.
3
Biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Izrežite gornji sloj na promjer od 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. Na sredinu stavite manji biskvit i navlažite ga. Premažite ga ostatkom kreme, a pritom pazite da najprije ispunite rub oko biskvita. Zagladite površinu torte i stavite je u hladnjak da se učvrsti.
4
Skinite prsten s ohlađene torte i pospite je kakaom u prahu.
5